Rob MacGregor: Indiana Jones and the Seven Veils

Rob MacGregor: Indiana Jones and the Seven Veils

FORSVUNDNE BYER OG MYSTISK MAGI. “Indiana Jones and the Seven Veils” er den tredje bog i serien om Indiana Jones. I denne bog møder vi Indy netop som han er kommet i kambolage med sin arbejdsgiver. Imidlertid sætter en eftersøgning efter en vis “Oberst Percy Fawcett” en midlertidig stopper for skamyslerne. Indy drager til Sydamerika, sammen med hans tro væbner/”on-off kæreste” Deirdre, for både at finde Fawcett, men også for at finde den sagnbyen by Z.

Bogen er den hidtil mest “mystiske” i serien. Vi introduceres både for magi, usynlighed og mytiske indianerstammer. Alt sammen noget der hører hjemme i Indiana Jones. Derudover er bindet her, også det hidtil mest dystre – folk bliver dræbt på kryds og tværs, og nogle gange nærmest uden grund. Magi og virkelighed bliver spundet sammen i et netværk som vores helt skal forsøge at manøvrere sig igennem. Slutningen er overraskende, men passende.

Der er klart tale om Rob MacGregors hidtil bedste Indiana Jones bog. Dette er dog ikke uden problemer. Problemer i det omfang, at man stort set ikke kan læse denne bog, uden også at have læst de to forudgående bøger i serien.

Ikke desto mindre er den klart værd at læse, om ikke andet så for at bekræfte overfor sig selv at filmen “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, måske egentligt ikke er så nyskabende i Indiana Jones sammenhænge.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog

Rob MacGregor på fantastisklitteratur.dk

0
N. D. Wilson: 100 låger Brian Roland Larsen: Solar – Belejringen af Jorden

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.