Dennis Jürgensen: Jord i hovedet.

Dennis Jürgensen: Jord i hovedet.

jord-i-hovedetDJ’S HYLDEST TIL EAP. Det er efterhånden længe siden jeg læste Dennis Jürgensens “Jord i hovedet” første gang. Dengang opfattede jeg det kun som en komedie-gyser-kærlighedshistorie. Sidenhen har jeg læst mere og er begyndt at fatte, at “Jord i hovedet” er meget mere.

Edgar Allan Poulsen er en forbumset teenager – genert og alt for almindelig. Hans almndelige liv vendes på hovedet da han forelsker sig den underskønne Virginia. Med et er hans liv fyldt med tanker. Tanker der hurtigt bliver mere dystre og skæbnessvangre.

“Jord i hovedet” er en af Dennis Jürgensens absolut bedste kærligheds-komedier. Den slår “Kærlighed ved første hik” med flere længder. Men er den fantastík? Ja, på sin vis. Bogen er sprægfyldt med horrorelementerne og referencerne til Edgar Allan Poe er så tykke: “…at man kan stege bøffer på de[m]…”.

Jord i hovedet er fremragende. Både for de der ikke er velbevandrede i horrorlitteraturen, men i endnu højere grad for de der har læst en smule Poe.

0
Dennis Jürgensen: Balladen om den forsvundne mumie Cory Doctorow: Little Brother

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.