Rob MacGregor: Indiana Jones and the Genesis Deluge

PÅ JAGT EFTER NOAH’S ARK. “Indiana Jones and the Genesis Deluge” (IJGD) er det fjerde bind i serien om den heroiske arkæolog. I dette bind befinder Indy sig midt i et mafiaopgør i Chicago. En række omstændigheder gør dog at Indy og vennen Jack Shannon, må flygte over hals og hoved. Imidlertid er de stødt på den religiøse Dr. Zobolotsky og hans yndige datter Katrina. Zobolotsky overtaler Indy til at deltage i en ekspedition. En ekspedition der har til formål af finde Noahs ark.

IJGD markere en ny begyndelse i serien om Indy. Starten af bogen er derfor afsat til at bryde med alle bånd til de tidligere bøger i serien. Man fornemmer i den grad at Rob Macgregor har villet skifte retning. Visse overnaturlige elementer er da også fjernet, men andre er kommet til. Det er faktisk en smule forfriskende i en serie der ellers var blevet lidt ensformig. Indy sættes på en række hårde/umulige prøver, som han så på bedste beskub skal klarer dig ud af.

IJGD er den hidtil mest ensemble-prægede af Indy-bøgerne. Ideen om den ensomme helt, og hans kamp mod snu fjender, er lagt på hylden. Det giver en lidt anden stemning, men tillader at andre kan være helte engang imellem. Det falder lidt udenfor “den klassiske Indy”, men det virker.

Opskriften til denne bog afviger dog ikke meget fra de klassiske fortællinger om Indy. Det er da også stadig et artefakt der er i centrum. Forskellen ved artefaktet i denne roman, i forhold til de andre i serien, er at der er tale om et kristent artefakt. Dette åbner selvfølgelig op for en hel række af problematikker. Problematikker som selv i dag kan være svære at håndtere.

Ekspeditionen snor sig igennem Tyrkiet, og jo mere vi nærmer os målet, jo mere tillader vi os at tvivle. For hvad er det egentligt Ararat-bjerget gemmer – arken eller bare en myte? Hvis arken faktisk findes, hvad kan det så betyde at finde den? Skal man grave dybt i alle myter?

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere være publiceret på Emiliussens Reviderede Hyggekrog.

Rob MacGregor på fantastisklitteratur.dk.

0
Warren Ellis: Crooked Little Vein Richard Laymon: The Cellar

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.