Matt Wagner: Batman and the Monster Men

monstermenNATTENS RIDDER OG GENETIK. “Batman and the Monster Men” foregår umiddelbart efter begivenhederne i Frank Millers “Year One”, men har ikke mere at gøre med “Year One” end den har med de nye film.

En psykiater med eksperimenterende tendenser sætter sig for at skabe en flok supermænd. Samtidig er Bruce Wayne (aka Batman) blevet involveret med en ung dame. En dame der meget kvik og nok har mistanke om hans natlige aktiviteter. Hendes far derimod har ikke rent mel i posen og laver lyssky handler med Gothams førende gangsterboss. En ny situation for den maskerede helt in spe, der nu både skal jonglerer privatliv og forbryderbekæmpelse.

Historien er faktisk vældig interessant om end en smule ude af trit med Batman som figur. Titlen leder tankerne hen på en horror B-film fra engang i 1950’erne, men indholdet svarer absolut ikke til denne beskrivelse.

Tegningerne er flotte og veludførte. De er meget tro mod tidligere tiders fremstilling af den maskerede selvtægter. Alligevel får tegningerne til tider en barnlighed over sig. En barnlighed som dog ikke er skæmmende, men ikke desto mindre til stede.

Batman and the Monster Men er meget lig de føromtalte B-film – effektivt underholdende, men ikke noget mesterværk.

1
Philip Reeve: Nøglen til Medusa Bruce Sterling: Cykelsmeden

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.