Neil Gaiman: Anansi Boys

Neil Gaiman: Anansi Boys

anansi boysGUD ER DØD – MØD BØRNENE. Fat Charlie er søn af sin far. Fat Charlie’s far er en gud. Det ved Charlie ikke umiddlebart, men det finder han ud af. Anansi Boys handler om hvor galt det kan gå når nogen forsvinder. Skal man tage kontakt til familie man ikke vidste man havde, eller skal man lade være? Hvad kommer der egentligt ud af, at tale til en edderkop?

Gaiman tager os endnu engang med ud på en tur i et univers hvor guder er menneskelige, dyriske og aldeles virkelige. Hans mytologi er efterhånden veletableret og Anansi Boys kan da også opfattes som et “spin-off” på bestselleren “American Gods”.

Neil er en rutineret og dreven forfatter. Det er meget tydeligt i denne bog. Igen og igen overrasker han. Små finurligheder og det der synes irrelevant bliver med ét bragt frem og bliver virkeligt interessant. Hvordar er det f.eks. at være spøgelse – Gaiman giver os svaret.

“Anansi Boys” minder helt enormt om “American Gods”. Og så alligevel ikke. Selvom universet er det samme, har historien absolut intet med begivenhederne i “American Gods” at gøre. Det er svært at sige om den ene er bedre end den anden. Anansi Boys er slet og ret sin egen.

Jeg kan kun anbefale den. Både til de der kan lide fantasy, men også til de der bare kan lide en god historie. Husk på, at til syvende og sidst, så er alle historier,  Anansi-historier!

0
John Varley: Millennium Michael Toubro: Natten kommer

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.