Kurt Busiek: Astro City – The Tarnished Angel

Kurt Busiek: Astro City – The Tarnished Angel

Astro city tarnished angelHVEM ER HELT? I Astro City er der fyldt med skurke. Der er også fyldt med helte – superhelte. Steeljack er skurke. Han har netop afsonet en længere straf i fængslet, og prøver nu at komme på fode igen. I stedet for at falde tilbage i sin gamle løbebane, forsøger Steeljack sig i den legitime verden. Han bliver dog hurtigt kontaktet af en gammel arbejdsgiver, som tilbyder ham et job som privatdetektiv. Selvom Steeljack’s evner udi opklaringen er begrænsede, tager han alligevel imod jobbet. Opgaven er simpel: “Find ud af hvem der myrder skurkene fra Kiefer Square – hurtigt”.

“TheTarnished Angel” er bind nummer fire i rækken om Astro City. Den fungerer imidlertid ganske godt som et “stand-alone” album. Det er helt rart, at se et alternativt superhelteunivers hvor fokus ikke nødvendigvis er på heltene. Det er også rigtigt interessant at blive præsenteret for en række helte som ikke lige er Superman, Spiderman eller Ironman.

Tegningerne er flotte, men en smule gnidrede til tider. Menneskernes ansigter virker ofte meget skæve og ufærdige. Farvelægningen er god og den understreger stemningen rigtigt godt.

Historien er faktisk god og selvbevidst på en pudsig (men charmerende) måde. Slutningen er åbenlys fra flere kilometers afstand , men forfatteren har gjort det til pointen frem for at dække over det.

“The Tarnished Angel” er en rigtig god historie. Velfortalt og læsevenlig. Jeg kan anbefale den til de fleste og især superhelte- og krimientusiaster.

2
Brad Meltzer: Identity Crisis John Varley: Millennium

2 kommentarer

Den har jeg faktisk også lige genlæst og gik og tænkte på at skrive om. Eminent historie, men jeg er også generelt vild med Astro City-serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.