I ulvens tegn — I was a Teenage Werewolf (1957)

I ulvens tegn — <em>I was a Teenage Werewolf</em> (1957)

Den opfarende high school-elev Tony er ude på et skråplan, og den lyssky Dr Brandons behandling med hypnotisk regressionsterapi gør ikke sagerne bedre. Snart jages Tony af politiet for to mord på hans jævnaldrende, og det hele kan kun ende på én måde.

Det mest bemærkelsesværdige her er det voksne Amerikas identifikation mellem varulvemotivet og de i 1957 stadig nye fænomener, rockmusik og teenagere, som bliver temmeligt uforstående behandlede. Når dén indledende sensation ret tidligt går fløjten, er der ikke mere at komme efter.

🌘 — en lille negl af en kvart måne for at være en af de første film med “teenage” i titlen.

TMDB | Rotten Tomatoes

I dagene (nætterne) op til og med næste fuldmåne tæller Superkultur ned med daglige anmeldelser af varulvefilm.

Der er fokuseret på biograffilm fremfor TV-produktioner, lige som det har været et hovedkriterie, at varulven er i fokus, og altså ikke del af et større monstermenageri. Udvalget er i mindre grad gjort ud fra kvalitet end historisk spredning og signifikans, samt en vis tematisk repræsentation. Der er overvægt til det anglofone sprogområde, omend der er tilstræbt en beskeden geografisk variation.

Filmene bliver bedømt i form af fem månefaser fra nymåne 🌑 (værst) til fuldmåne 🌕 (topkarakter). Samtlige anmeldelser kan løbende findes her. Må den bedste ulv vinde!

0
I ulvens tegn — Valkoinen Peura/The White Reindeer (1952) The I-Land

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.