Musicals!

Jeg elsker musicals – stort drama, episk handling og altid forvirring om hvem der er hvem. Der er ikke mange genre film med musikalske numre, men der er enkelte.

Simon Aakjærs liste over yndlingsfilm med musical numre:

Bettlejuice!
En fantastisk film, helt vild sjov og dyster. Klart en af Tim Burtons bedste film. Og musiknummeret er superduper, det er Harry Belafontes lækre Day-o.

Snowpiercer!
Dystopisk post apokalyptisk togtur fra helvedet. DSB er klart at foretrække. Jeg kunne godt have tænkt mig at toget havde været større, og knap så meget IC4 style. Men sådan er det jo. Nummeret er skrevet til filmen og helt fantastisk.

https://www.youtube.com/watch?v=-TnA9dSVv9Y

Fifth Element:
Luc Bessons bedste scence fiction film. Den her er klart overlegen hans anden science fiction film Linda og Valentin. Operanummeret er smukt og lækkert, dejligt og kommer lige før filmens fantastiske actionbrag. Superfilm 🙂

Valerian
Luc Bessons forsøg på at lave en Linda og Valentin film var ikke… specielt succesfuld. Eller ret god. Flot design, og til tider også lækker stemning, men overall… jeg var ikke imponeret. Men jeg synes at Rihannas dansenummer var sjovt og festligt.

https://www.youtube.com/watch?v=_LNE4-QRtz0

Bis ein ende der welt
Wim Wenders lækre og smukke science fiction film. En økonomisk katastrofe, men dejlig og fin. Fuld med alle de lækreste skuespillere i hele verden, Sam Neil, Max von Sydow, William Hurt. Og et smukt musik nummer 🙂

Tank Girl!
Det er dælme en mærkelig film. Et eller andet sted kan jeg ret godt lide den. Sær og underlig som den nu er, men den har en spøjs charme jeg godt kan lide. Og så er det et supersært musiknummer. Smukt og besynderligt.

 

1
[Citation needed] iPhone gennem tiden

1 kommentar

Åh, den scene i Snowpiercer er så fantastisk, fordi det bare er så… upassende i forhold til filmen på et eller andet plan. Det er som at smide pingvinzombier ind i en letlæst bog… oh wait 🙂
Jeg havde helt glemt Tank Girl. Tror ikke, jeg har set den, siden den udkom på VHS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.