Den royale monolit

Den royale monolit

Jeg er lige blevet færdig med at genlæse Clarkes 2001 (i den danske udgave, der rummer vidunderlige udtryk som elektronlæseblok, hvilket klar er, hvad vi burde kalde vore smartphones), og der føles derfor lidt serendipitivt (kan man sige det?), at denne artikel listede sig ind i mit feed: Stanley Kubrick’s Rejected Monolith.

The rejected Monolith sat in the Boreham Wood film studios for several years, gathering dust, until famed Slovak-born, London-based sculptor Arthur Fleischmann acquired it. Fleischmann, who pioneered the use of acrylic in sculpture, had received a commission to make glittering crown sculpture for the Queen’s Silver Jubilee Celebrations in 1977.

Så noget, der kom fra det ydre rum for at udvikle menneskeheden, er i stedet endt som en hyldest til en forældet institution. Go figure.

0
Episode 94 – Anarkist Bloody Weizen og Metaverset Episode 93 – Ørbækker Pilsner og Quiz-Programmers Civilisatoriske Forfald

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.