Hexafiktion

Der er ikke noget bedre en gamle notesbøger – at finde sådan en i en skuffe og åbne den byder på en ret ligelig fordeling mellem underholdning, nonsens og blanke sider. Okay, måske en voldsom overvægt af blanke sider, men det er nok mest, fordi jeg har et problem. Men under alle omstændigheder fandt jeg i den seneste af slagsen en lille samling 60rdsromaner – historier på seks ord, sandsynligvis inspireret af Klaus Johansen, der kørte 6ordsromanen.dk på et tidspunkt, men stadig har nogle stykker liggende på kipple.dk. Som så igen sandsynligvis er inspireret klassikeren, der angiveligt skulle være skrevet af Ernest Hemingway: For sale: baby shoes. Never worn.

Jeg foreslår betegnelsen hexafiktion, fordi nye ord er sjove (omend den latinske præfiks sex- nok ville sælge konceptet bedre) og deler nogle stykker her – for at opfordre både mig selv og andre til at bidrage med flere:

Gud er død. Begravelsesfirmaer bliver børsnoteret.

Cthulhu vågner. Tjekker stjernerne. Sover videre.

Flinkeskolen har mistet bevillingen. De takker.

7
Fox Mulder-Scifihaiku Bar-scifihaiku

7 kommentarer

sex hexafiktioner, ihvorvel det måske kunne anmærkes, at den enes sektafiktion (det kan jo ikke være sexfiksering!) er den andens aforisme (og gad vide, hvad jeg har ramt) – here goes:
1.
Alting har sin tid. Den stoppede.
2.
Ormehul! Vi går nedenom og hjem.
3.
Tidsmaskiner er vejen frem til fortiden.
4.
Til afhentning: lækker krop. Stadig varm.
5.
Solen gik ned. Og der blev den.
6.
Stjernehøsten slog fejl. For mange ormehuller.

Og den der underliggende tese, at der naturligvis bør være 6 ad gangen slår lidt et skår i mine planer om en masse letkøbte indlæg her på siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.