Fordomme

Fordomme

De der fordomme, folk har mod science fiction… I dag, i regionaltog af alle steder, fik jeg en smule forståelse af, hvor de stammer fra.

For helvede, Frank Herbert, du skrev gode bøger, men den forside…

3
Zombie-scifihaiku Umulig mission

3 kommentarer

Nu findes der jo andre “covers” til Whipping Star, bl. a. én af Paul Alexander, der iøvrigt har lavet en række blændende forsideillustrationer til Frank Herberts bøger. Og det er så sandelig heller ikke Frank Herbert der står for den der lidt kinky forside. Den er begået af Bruce Pennington. Men på den anden side illustrerer den meget godt det ligeså kinky ved Mliss Abnethe, omend hun aldrig fører pisken.
Jeg kan dog godt se problemet i, at sidde i regionaltoget og flashe sådan en forside 🙂

Nu har jeg siddet og surfet Whipping Star-covers – der er nogle af dem, som har en fed taktilitet, synes jeg, og måske en god del tidstypiskhed, men ikke rigtig nogle perfekte gengivelser af bogen. Men det er eddermame også en svær handling at sætte billeder på 🙂

Jeg kan nu godt li alle dem der med The Beachball. Og så den den der poetiske med dameskikkelsen i “flammehavet”. Skulle det nu være på 60’er-70’er manér, så ville jeg indkalde Jim Burns, selvom det bliver ret slikket: I forgrunden står Cheo og kigger på sit armbåndsur (man skal kunne se hans facetøjne); i mellemgrunden står en palenki afventende med en pisk; i baggrunden står en grøn kiste på katafalf; og ud af vinduerne i den fjerneste baggrund, sér man en klart lysende stjerne. Settingen skal være sådan et futurisk palads, med katedralhøje vinduer.
Skulle det være en dansk udgivelse, ville jeg nok foretrække en stjerne på sort baggrund, omgivet af piske, og i forgrunden ryggen og nakken af en fed mandsperson med måne. Men det er jo bare mig. Og gad egentlig vide om SFC ville udgive “Whipping Star”? Altså: den er jo ikke svær at oversætte, menmenmen, den hører måske sin egen tid til. På den anden side er jeg gammel nok til at mene, at Delanys The Ballad Of Beta 2 kunne være interessant at udgive på dansk. Hvilket sikkert stempler mig som en gammel idiot. I buy that for a dollar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.