Umulig mission

Apropos Tom Cruise endte vi med at gå ind og se den seneste Mission: Impossible, fordi man som ægtepar nogle gange skal gøre ting, der kræver, at ens kone har støjdæmpende høretelefoner på… eller noget. Og det, der står klarest i mit hoved efter filmen, er den forestilling, jeg har om samtalen, inden arbejdet med den gik i gang, mellem Tom C og Christopher McQuarrie, der har skrevet og instrueret filmen. Den er ikke på højde med den samtale, der er foregået forud for Highlander II, men alligevel…

CMQ: Tom, du har styr på det pis. Hvad siger du til at finde på et plot til filmen?

TC: Fedt. Jeg vil gerne springe ud fra et fly.

CMQ: Det er ikke et plot, men okay. Det kan godt lade sig gøre.

TC: Og så vil jeg gerne køre lidt på motorcykel. Jeg kan godt lide motorcykler.

CMQ: Heller ikke noget plot… men heller ikke noget problem.

TC: Og en bil. Biler er fede.

CMQ: Flueben ved det. Men igen: jeg har brug for en historie til at binde dem sammen med.

TC: Og så vil jeg gerne flyve i helikopter.

CMQ: Det er svært at lave en god actionscene i en helikopter, fordi de jo grundlæggende bare venter på at falde ned, men vi finder på noget. Folk stiller ikke de store spørgsmål til de her film, men igen: plot!

TC: Og Jesus.

CMQ: Hvad?

TC: Jeg vil være Jesus.

CMQ: Okay. Det er vel et plot. Jeg fikser et manuskript.

4
Fordomme Hello Sailor og Stikkelsbærvin

4 kommentarer

Samtalen her kunne nok kopieres til en del andre film også bl.a. Die Hard 5!? Men, er der ikke noget med at Die Hard 5 faktisk ikke skulle have været en Die Hard film. Eller er det Taken 3??

Det sjove er jo, at Die Hard, så vidt jeg husker, slet ikke skulle være en Die Hard-film :). Den var oprindelig tænkt til en figur, som Frank Sinatra havde spillet tidligere og derfor havde krav på at spille igen (selv om han så var 70 år på det tidspunkt). Tror jeg nok. Nu, da jeg skriver det ned, bliver jeg i tvivl – men har for meget fart på at slette det igen. Eller slå historien ordentligt op… det må komme senere.

Jeg synes dog ikke, at Jesus-komplekset plejer at fremstå så tydeligt i fortsættelser, som det gør i den her. Det er virkelig “Tom lider for menneskeheden”.

Og nu fik jeg tjekket Die Hard – den er en dobbelt-ikke Die Hard-film 🙂

It is based on Roderick Thorp’s 1979 novel Nothing Lasts Forever, the sequel to 1966’s The Detective, adapted into a 1968 film of the same name starring Frank Sinatra. Fox was contractually obligated to offer Sinatra the lead role in Die Hard, but he turned it down; after Arnold Schwarzenegger declined to shoot the film as a sequel to his 1985 action film Commando, Fox reluctantly gave the role to Willis, then known as a comedic television actor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Die_Hard

Er du sikker på at det ikke er “Tom i muddergrøften”? “cruiser i det dybe vand, kom og hjælp mig arme mand”; “gå du blot roligt hjem; Tom sidder allerede godt i det”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.