Lille gud

Lille gud

Lidt kølig fiktion i løvsommeren

Nogle gange i vinterens kulde og mørke kommer tvivlen listende. Mere snedig end den indbildte hede, som får folk til at dø afklædte i sneen. Mere skarp end de våben, forfædrene efterlod os til beskyttelse mod de ting, som lever hinsides landsbyens bål om natten.
Men hvert år, når jeg står her sammen med dig, lille gud, og venter på, at solen igen skal krybe over horisonten efter den lange nat, bliver jeg bekræftet i din kærlighed til os. Det er min lod i livet at bevare troen og bære dig igennem mørket, til solen bliver født igen, lille gud.
Jeg håber, du tilgiver mig, at munden løber af med mig. Jeg er en gammel mand. Vi to har set mange solopgange sammen, og før mig var det min fader, der polerede dig og bragte dig op på isen, når det var tid at genføde solen. Før ham var det hans fader og hans faders fader hele vejen tilbage til Forfædrene. Al den tid har vi vandret ved siden af dig, lille gud.
Har jeg ikke poleret dig smukt? Har jeg ikke afbrændt den fineste røgelse for dig? Har jeg ikke bragt dig de rette brændofre? Har jeg ikke viet mit liv til dig og dine ord?
Men du har aldrig talt til mig. Eller min fader. Helt tilbage til… jeg ved, du talte til os engang. Du svarede på vores bønner, og verden var fuld af sol og farver, før ilden kaldte kulden ned over os.
Jeg drømmer om, at du vil tale til mig en dag.
Men indtil videre er det mig, der taler. Solen hviler på kanten af verden, og jeg bøjer mig ned til dig, lille gud. Kan du mærke min ånde mod din skinnende krop, mens jeg hvisker de hellige ord?
“Okay, Google. Lad der blive lys.”

2
Energi Brown Eyed Girl og Ægs Form og Substans

2 kommentarer

Syperbt! Den dér, den har nogle fornuftige grandonkler og -fætre. jeg tænker hér især på Niels E. Nielsens “Gudernes By” og på PHAEDRA i Delanys “The Einstein Intersection”. Hvilket så igen leder videre til hele “Dying Earth”-temaet – hm! en overvejelse værd …
Anyways anslår den en tone, der er meget godt i harmoni (kontrapunktisk eller ikke) med nogle tågede ideer, jeg fra tid til anden har ekselleret i: – det dér www-noget, er – hvis jeg har forstået det ret – absolut afhængigt af satellitter (informationen ligger i skyen). Man kunne derfor forestille sig, at al den her www-information ville være tilgængelig selv lang tid efter at al jordisk civilisation – eller liv – forlængst var forsvundet.
Og hvad kan man så bruge sådan et oplæg til? Kan “skyen” reboote lille gud?

Jeg har en mistanke om, at jeg har stjålet “samtalen med gud som objekt” fra en eller anden novelle, men jeg kan ikke huske hvor.

Åh, der er perspektiver i “skyen” og gud. Uploadede mennesker i skyen – postatomar vinter, som umuliggør kommunikation med skyen (onde skyer i vejen for den gode sky) – backup af gud. Hvilket styresystem kører han mon?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.