Xenomorf-koden

Xenomorf-koden

Det er Alien-dag. På det sidste har vi været i gang med at gense Alien-franchisen – i omvendt rækkefølge, fordi det er nogle gange sådan, tingene falder. Og det har tilladt mig at se på filmene med nye øjnene. Og se de sandheder, der før var skjult.

Som enhver god sammensværgelsesteoretiker ved, har de skjulte magthavere en uvane med at skrive deres hensigter og skumle bagtanker i tegn, arkitektur og andre betydningsbærende elementer, og sådan er det også med folkene bag Alien. For dem er det gældende, at:

  • Sandhedsværdien i angivelsen af xenomorfer i filmens titel i forhold til antallet af xenomorfer i selve filmen er en tydelig angivelse af filmens kvalitetsniveau (som Alien-film).

Med andre ord: angiver titlen et antal aliens, og der er et andet antal i filmen, er det en dårlig Alien-film.

Fluks videre til bevisførelsen:

Alien

Én alien i titlen og en enkelt i filmen. Der er overensstemmelse, og vi har en god film.

Aliens

Flertal i titlen og flertal i filmen giver en god film. Dette går imod min egen opfattelse af værket, men som en sand forsker må jeg bøje mig for tallene.

Alien 3

Det, der hidtil har været en teori af næsten klassisk tilsnit, rammer her sin Niels Bohr og Max Planck og bevæger sig ud i en superposition: for filmen rummer kun en enkelt xenomorf, men titlen rummer både en enkeltangivelse (Alien) og et tal (3). Den eneste logiske forklaring er derfor, at Alien 3 befinder sig i begge tilstande – den er på en og samme tid en god og en dårlig Alien-film. Der er faktisk to fortolkningsmuligheder:

  1. Den faktisk film er dårlig, men den ikkerealiserede Gibson-scriptede version er en god Alien-film.
  2. Alien 3 findes i to versioner: den oprindelige (dårlige) og special edition (der er god)

For at føje et lag af kompleksitet til teorien kan begge disse forklaringer faktisk være komplementarisk sande.

Alien Resurrection

Alien Resurrection er fyldt med Aliens. Men titlen rummer kun en enkelt. Dårlig film. QED.

Alien: Prometheus

Her bevæger vi os igen ud i kvantefysikkens sære verden, idet Alien Prometheus enten er fyldt med aliens eller slet ingen aliens har (til nøds en enkelt). Det har krævet noget overvejelse, men jeg er nået til den logiske konklusion: Alien Prometheus KUNNE være en god film – hvis man fjernede alt Alien fra den. Drop forsøgene på at forklare xenomorfen og lav bare en film om dumme videnskabsfolk og grum rumbiologi.

Alien: Covenant

Præcis det samme gør sig gældende her. Enten er der ingen aliens – eller også er der mange, alt efter hvordan man fortolker dem. Og samme forklaring som Alien Prometheus. Dette medvirker også til at forklare, hvorfor jeg er så glad for at se begge disse film, selv om jeg egentlig ikke kan lide dem. Det er altsammen kvantum.

Alien vs. Predator
Alien vs. Predator 2: Requiem

Begge disse film rummer adskillige eksemplarer af både det ene og det andet, hvilket giver dem den tvivlsomme ære at være dårlige på et helt andet plan. Måske endda dårlige2.

Alien: Romulus

Og her når vi så til konklusionen – for hvad betyder alt dette for den nye Alien-film, der kommer i år? Der er kun nævnt en enkelt alien i titlen, men traileren viser adskillige af dem, så det ser ærligt talt dårligt ud. Med mindre – selvfølgelig – at filmen rummer en enkelt alien, der er opfostret af en ulv. Eller til nøds beslutter sig for at grundlægge en by sammen med sin bror.
Personligt bliver jeg nødt til at se den for at tjekke teoriens holdbarhed.

0
Soloævl 22 – Hancock Black Lager og Hvorfor Superheltetegneserier Virker Episode 266 – Mørk Mumme og Sodes

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.