Dracula (1958)

Dracula (1958)

TMDb

I Hammers første Draculafilm med Christopher Lee er der skåret ind til benet: Jonathan Harker dukker op på vampyrens dørtrin i første scene, men han er på en mission for at stoppe sin vært. Et kvarter senere dukker Peter Cushing op som Van Helsing og stjæler billedet, men Lees adrætte Dracula sætter prikken over i’et i en film med enkelte, aparte humoristiske indslag.

Der er kun spor af Stokers roman tilbage i denne version, og figurernes roller i historien er blevet blandet grundigt. Ligesom i Nosferatu er hele handlingen sat i Tyskland (uanset at alle bevarer deres engelske navne), så alt foregår en nats ridetur fra hinanden.

Men det forekommer mig, at flere elementer går igen i Coppolas Dracula, ikke mindst i titelmusikken?

6/10★

0
Afterlife (2005-6) Episode 240 – Danevang Amarillo IPA og Bob Dylans Nobelpris

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.