Mandelsolen, Ligotti og andet godt

Mandelsolen, Ligotti og andet godt

Oktober har budt på et bredt og mærkværdig spektrum af læseværdige bøger – eller i al fald bøger, der kildrer en eller anden nerve inde bagerst. Her er dem, der ligger i min virtuelle læsebunke efter et kig i Dansk Bogfortegnelse.

Maja Lunde: Drømmen om et træ
Fjerde del i Lundes klimakvartet – jeg har kun læst den første, men jeg tænker klart, jeg skal arbejde mig frem til den her på et tidspunkt. Denne gang er vi i 2110 og følger en ung mand alene på Svalbard.

Françoise d’ Eaubonne: Mandelsolens planet
Nogle gange er det rart at have nogle titler i baghovedet til, når man har lyst til noget lidt andet. Her er det en omgang klassisk science fiction, en filosofisk fortælling og en feministisk utopi – kvinderne har taget magten over Jorden, og vi følger et rumskib til planet X. Det hele lyder lidt som Solaris-territorium.

Jacob Rask Nielsen: Er du helt rask?
Jacob Rask Nielsen har samlet en del af sine ting i et 90 siders hæfte – uden at have set det tror jeg godt, at jeg kan lov gak og gang i den. Måske endda i en grad, så man ikke bør læse alle 90 sider ud i ét. Anmeldt på Nummer9 under den sigende overskrift Penisjokens mester.

Thomas Ligotti: Teatro Grottesco
Jeg har et lidt ambivalent forhold til Thomas Ligotti, men der er ingen tvivl om, at dette er månedens mest interessante udgivelse. Absurde og mørke horrornoveller illustreret af John Kenn Mortensen. Hvorfor han har valgt at pryde forsiden med støvalferne fra Totoro, ved jeg ikke, men ud over det er det en lækker udgivelse. Thomas Winther har anmeldt på Himmelskibet.

Lea Grosen Jørgensen: En verden vi ikke kender
Dystopisk science fiction, hvor en lille familie vandrer gennem en klimaramt verden. Setuppet spiller ikke umiddelbart på de store klokker for mig, men den kunne godt være interessant.

Gry Winsløw: Gezi-børnene
Biologen Ada bliver en del af studenteroptøjer i Istanbul i 2013 – i 2047 kæmper hun sammen med andre for at overleve i naturen efter kollapset. Lige som den ovenstående måske ikke en bog, jeg umiddelbart er solgt på – men har lidt håb til.

Stephen King: Senere
En ny King-bog. Altså, på et eller andet tidspunkt kunne jeg måske godt falde i den, omend mine oplevelser med ham på det sidste har været lidt langtrukne. Så har det faktisk været sjovere at følge Just King Things-podcasten.

0
Soloævl 21 – Anarkist Red Noses og Den Brugbare Gud Apocalypse clown (2023)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.