Luftpirater

Luftpirater

Luftpirater hører en anden tid til. De startede med Robour, Luftens Hersker, og havde deres storhedstid gennem de første tre årtiger af det tyvende århundrede. For mig har de altid stået for en fantastisk dieselpunk stemning. Disse heroiske mænd og kvinder, der kastede sig op i deres fantastiske maskiner, og bekæmpede overmagten, kinesiske slavehandlere, onde industrimagnater, vanvittige videnskabsmænd og nederdrægtige skurke og allround slyngler. Men er ligesom rumpirater, en ting der kun bor i fantasien… eller gør de?

I 1917 patruljerede L23, en tysk zeppeliner over nordsøen, da den spotter den norske bark Royal på vej mod England. Kommandant Bockholt smider en bombe foran skipet, og beordrer sine mænd til at borde det. Der opdager de at Royal sejler med krigskontrabande (minetømmer), og beslaglægger skibet. Bockholt sender en prisekommando på 3 mand over for at tage kontrol med Royal og sejle det til Cuxhaven. Her forbliver det i tysk tjeneste indtil 1923, hvor det bliver hugget op.

Klassisk luftpirateri. Og oven i købet med en zeppeliner. Så bliver det ikke meget bedre. Well, hvis nogen havde haft en jet pack på, så…

1
Sci-Fi Con i Randers Scifihaiku

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.