Hvem byggede månen?

Hvem byggede månen?

Hvad tænker du på, når du kigger op på nattehimlen, og Månen kigger tilbage? Formulerer du romantiske tanker? Indser du universets størrelse (som i Poul Andersons Hjernechok fra universet)? Bander du over, at Kubrick hjalp til med at fake månelandingen? Eller smiler du ved tanken om Buzz Aldrin, der gør sit bedste for at ommøblere en sammensværgelsesteoretikers ansigt? Hvis du er den her fyr, er din første tanke “Fuck it, en eller anden dag vil jeg rejse 4,6 milliarder år tilbage i tiden og bygge den måne!”

Hvis der nogensinde skal skabes en målestok for, hvor god en sammensværgelsesteori er, må et af de elementer, der skal tages i betragtning, helt klart være størrelsesorden. For nogle få tusinde mennesker, der skulle kunne enes om ikke at diskutere en falsk månelanding, er én ting – ideen, at vor måne er kunstig og skabt af os selv, er bare på et helt andet niveau. Det er som at stirre ind i en fremmedartet monolit og udbryde “Min gud, den er fuld af halvhjerner!”

Samtidig er det en teori, der kender sine klassikere – for ikke alene er Månen falsk… Frimurerne kender til det! Nogen burde lave en afhandling om sammensværgelser og remix-kultur. Jeg er ret sikker på, at de var i gang med det lang tid før hiphop.

Måske vil dine tanker være anderledes, næste gang du ser på månen; om ikke andet vil de i al fald være det ved den næste solformørkelse (måske vil du fnise lidt for dig selv).

First Message – Eclipses

Solar eclipses happen when the shadow of the Moon covers the surface of the Sun. Total solar eclipses are very impressive and for one important reason: when seen from the Earth the disc of the Moon is exactly the same size as that of the Sun. This isn’t the case but is a line-of-site effect. In reality the Sun is much more massive than the Moon but is very much further away. Solar eclipses are a near miracle and they don’t happen anywhere else in the solar system. The only reason they can occur is because of two factors. The Moon is 1/400th part the size of the Sun, and the Moon is capable of standing at a position 1/400th part of the distance between the Earth and the Sun. How unlikely is that? If any message incorporated into the Moon was specifically designed to say “Look at me more closely” it is solar ecilipses.

Orker du ikke at hoppe ned i det kaninhul, der er hjemmesiden, har RationalWiki også en hurtig lille introduktion.

10
Robot-scifihaiku At bruge Dashiell Hammetts penge

10 kommentarer

Altså, det i indlægget inkluderede billede er ret overbevisende, synes jeg 🙂

Den er tydeligvis et æg. Nu har man i årtier hørt forskere prøve den ene fjollede forklaring på månen efter den anden, men vha Okholms ragekniv står det meget klart at vi har at gøre med en livsform der i sin første levetid ernærer sig ved de organismer der lever på dens naboplanet.

Det er bare noget man intuitivt ved.

Ligesom at Jorden er hul og den slags.

Sammensværgelsesteorier er lige min tjald! Især er jeg fascineret af Flat Earth, fordi den bygger videre på sig selv. Altså: – Jorden er flak som æ pan’kau, og det bliver holdt hemmeligt for os (igen er NASA det store dyr i åbenbaringen). Det er jo i sig selv noget svineri, men der må jo være en årsag til hemmeligholdelsen! MAO. Hvorfor skal det holdes hemmeligt for os, at det skal holdes hemmeligt? Splendidt, ikk’sandt?

Jøsses, eksisterer det endnu? Kan huske, jeg faldt over det i DSB-kiosken på et tidspunkt og kunne ikke lade være med at tænke, at jeg ville have købt det… hvis ikke der havde været videoovervågning i butikken 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.