Bøger jeg skal have genlæst: Dark Future

Bøger jeg skal have genlæst: Dark Future

I fordoms tid, i tiden før imperiet, den gang, for længe længe siden, da 1995 var et godt stykke inde i fremtiden, besluttede spillefirmaet Games Workshop sig for at de ville tjene penge. Mange penge. Det var dengang hvor rollespilsformaet TSR, sprøjtede den ene Dragon Lance og Forgotten Realms bog ud efter den anden (og ikke alle af lige god kvalitet). “Hvis amerikanerne kan, så kan vi også” tænkte Games Workshop (jeg har en livlig fantasy, hvad angår spillefirmaers indre monologer).

Så de valgte en håndfuld engelske science fiction forfattere og satte dem til at skrive nogle romaner. En af dem var Jack Yeovil. Han skrev fantasy og science fiction. I dag kigger vi på hans SF.

Jack Yeovil er i virkeligheden en helt anden mand. Under masken er han Kim Newman, respekteret fantasy og horror forfatter. Men når han tager masken på, bliver han til kioskbaskerens hævner og slamlitteraturens konge.

Jeg forestiller mig at Kim har kigget på de mange forskellige spil, som Games Workshop produceret. Så er han faldet over Dark Future. Et manisk Mad Max rip off. Et roadwarrior figurspil, hvor man skulle køre bil mod sine kammerater og sprænge dem i luften. Enten spillede man som en Sanctioned Op eller et medlem af en bande. Og så kørte man amok med sine biler og motorcykler. Episk spas.
Og så har han sikkert smilet skælmsk og har taget masken på og har forvandlet sig til Jack the Slamlitteratur Writer.


Sådan kunne ens figurer se ud, hvis man var skrap til at male. Bilerne er 5 cm lange.

Bøgerne er skrevet med en god del charme og wink til læseren. Kim ved godt at det ikke er stor litteratur, men han skriver fornøjeligt og nyder tildeligvis den gakkede genre. I Demon Download serien har han krydret roadwarrior genren med en god dosis Lovecraft inspiration. Der er bad guys, der forsøger at bringe de gamle guder tilbage, alt i mens deres planer forstyres af lowlife roadwarrior scum.

Det er 1000 år siden jeg har læst dem sidst, og jeg tænker de vil passe sig godt i sommersolen, med en håndfuld øller på græsplænen og the cure på gettobasteren.

Demon Download serien består af

Demon Download 
En US Cavalry officer teamer op med en vatikan nonne og hendes super farari krigsbil, og bekæmper dæmoner og vanvid i den amerikanske ørken.

Krokodil Tears
Vejkrigeren Krokodil bekæmper dæmoner og ærkemageren Seths der forsøger på at tilkalde de gamle guder.

Comeback Tour
Krokodil og Vejkrigen Elvis (yes, Elvis Presley) går op mod Seth og hans onde kumpaner.

 

3
Scifihaiku The Button?!

3 kommentarer

For drævlen, dem havde jeg helt glemt. Mit forhold til Newman har været lidt svingende, men lige dem der hyggede jeg mig altså stort med.

Simon Aakjær Johannesen

Hans Anno Draculi serie er nogenlunde, starter fabelagtigt, men slingrer lidt op og ned derefter. Der er vist kommet en ny i serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.