Himmelfalden

Himmelfalden

Netop som undertegnede igen griber sig til hovedet i et forsøg på at nærmest frenologisk massere hjernen i form til at forstå sammenhængen mellem rabiate fans og de mytologier de støbes af, så falder Peter Biskinds nyeste bog, The Sky is Falling: How Vampires, Zombies, Androids and Superheroes Made America Great for Extremism, lige ind i den daglige mediediæt.

Fra forlagets pressemeddelelse:

Are Batman and 24’s Jack Bauer heroic loners defending our way of life – or right-wing vigilantes attacking it?

Is Avatarjust a National Geographic version of Star Wars or a passionate assault on capitalism? And what about Game of Thrones– sword and sorcery fantasy, or lesson in mainstream politics?
Peter Biskind unravels two decades of pop culture to show how the TV and movies we love have taught us to love political extremism…
Welcome to the new normal.

Det kan ikke være helt tilfældigt at Biskinds bog udkom 11. september, for i en forsmag på bogen (gengivet her) fremhæves netop 9/11 som den destabiliserende begivenhed som forudsættes for en apokalyptisk zeitgeist. Forfatteren interviewes i anledning af udgivelsen på BBC’s Arts and Ideas podcast, tidssignatur 00.02.11-00.19.13.

Jeg er ikke en som får tilsendt forhåndseksemplarer, så jeg må vente med videre tolkning til min købte og betalte paperback lander, men umiddelbart ser The sky is falling rigtig interessant ud for enhver som har eller vil ha lidt kritisk distance til sin kulturfortæring.

Amazon-link

5
Pingvin-scifihaiku Extinction

5 kommentarer

Javel så! Den må jeg ønske mig i julegave. Men det fik mig til at tænke på, at China Miéville har været medredaktør på en samling af kritiske essays desvedanrørende science fiction. Den hedder “Red Planets – marxism and science fiction”. Forfatterne til diverse afsnit kender jeg ikke en s.. – pind til, men der behandles da ihvertfald yderst prominente og kendte SF-forfattere i diverse essays (hedder det det?). Darko Suvin har været der, tidligere, men hér får vi et nyere indkast på samme fodboldbane. Jeg kan klart anbefale den – og gjorde det også for 8 år siden på ESSEF.

Avatar photo

Vi må se om ikke jeg er færdig med mit eksemplar i tide til at pakke den ind til dig, så 🙂

En websøgning på “Red Planets” viser at hele bogen er tilgængelig på Internet Archive. Jeg ved ikke om angivelsen om at den er udgivet under Creative Commons er helt fin i kanten, men det må være op til den enkeltes samvittighed.

Jammen takker 🙂
Jeg tror tilgængeligheden på “archive” er ganske intentionel, idet Red Planets er udgivet af et universitet. Hvilket vil sige at det er tilgængeligt ifbm studier – litteraturvidenskab, til eksempel. Så der er vist ikke noget dér.

Bum – det var så to titler til bunken af ting, jeg har lyst til at læse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.