Sværmen

Sværmen

Spækhuggere er begyndt at overfalde både – og lære andre, hvordan man gør.

Scientists said spikes in aggression may have been started by female orca whom scientists have named “White Gladis.”

White Gladis is believed to have suffered a “critical moment of agony” such as a boat collision, which inflicted trauma on the orca, triggering a behavioural switch that other killer whales have learned to imitate.

Indrømmet, min første tanke var: der er eddermame skruet op for marketing-budgettet på Sværmen.

En fisker forsvinder sporløst ud for Perus kyst efter mødet med en stor stime fisk. Et tankskib i Stillehavet mister navigationsevnen, da små muslinger blokerer roret. Ud for Canadas vestkyst går en flok hvaler amok og begynder at angribe skibe. I Australien blokerer millioner af giftige gopler strandene. Og ud for Norges kyst opdager ingeniører en hidtil ukendt ormeart, der æder sig ned i kontinentalsoklen og frigør metangas.

Den norske marinbiolog Sigurd Johanson begynder at analysere de mystiske orme, som dukker op i millionvis, ligesom andre som ham kloden over langsomt indser, at noget er grueligt galt.

En økologisk katastrofe uden sidestykke truer menneskeheden. Og nogen er fast besluttet på at udnytte katastrofen i en kynisk stræben efter magt.

Sværmen er en storstilet økothriller til tiden, der kombinerer videnskabens indblik i Jordens skrøbelige økologi med den politiske spændingsroman.

Det er førnævnte A Mock Book, der udgiver – og undlader at nævne, at der er tale om en genudgivelse.

1
U-vending Lidt arbejdssky er man vel altid

1 kommentar

Medmindre der kommer til at foregå noget endnu mere ekstraordinært, i romanen, er der da noget sært fattigt ved titlen, med tanke på at det angiveligt foregår i/på havet. Hvorfor hedder den ikke “Stimen”? Hvilket så ikke skal komme nogen dansk oversætter til skade, for den hedder (har jeg undersøgt) “Der Schwarm” på ogginalsproget. “Prey” tell me why! Hvilket skal forestille et løbehjul direkte over i en indrømmelse af en glitch i egen wetware. For hver gang talen falder på Michael Crichton, påstår jeg – med fylde og patriarkalsk autoritet – at hans nanobot-thriller hedder “The Swarm”. Hvilket skyldes at jeg simpelthen ikke forstår, hvorfor den hedder “Prey” – samt at den, på dansk, er udgivet under titlen “Sværmen”.
Sådan er der så meget; livets pølse er alt for kort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.