Howling village (2020)

Howling village (2020)

TMDb

Yuma og hans kæreste finder vej til en glemt landsby en sen nattetime. Imens prøver hans søster, psykologen Kanade, at forlige sig med at de døde viser sig for hende. Folk begynder at dø omkring dem, og en folkesang dukker op her, der og alle vegne. Hvad har det hele at gøre med deres slægts historie?

Howling village ligger fint i tråd med min lænestolsteori om at spøgelseshistorier i bund og grund handler om fortidens traumer og fortielser, der bobler op af den kollektive bevidsthed. Her handler det om industrielt hovmod og klasseforbrydelser, og om at stå til regnskab for tidligere generationers overgreb.

Det er en diskussion der ikke bliver mindre relevant med tiden, og når spøgelserne konfronteres som her giver det næsten håb om forsoning.

Takashi Shimizu har vaklet lidt siden Ju-on-serien, men dette er en helstøbt, overnaturlig gyser. Smukt og formfuldendt fortalt.

7/10★

0
The tank (2023) Undergods (2020)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.