The tank (2023)

The tank (2023)

TMDB

Jules og Ben arver et hus ved kysten, hans mor aldrig nævnte at hun ejede. Da Ben begynder at rode med vandforsyningen, vågner noget til live i det underjordiske vandreservoir.

Jeg har godt nok fået set en del film for nyligt, hvor en forælder går bort og det voksne afkom tager ud på landet og får sig en skræk i livet over, hvad de finder når de begynder at rode op i fortiden.

Ikke at det er et bevidst valg af film, og jeg frabeder mig en freudiansk analyse af hvorfor jeg lige er endt med dem… Men det er et pudsigt motiv at støde på i sådan en ketchupeffekt.

Præcis hvorfor The tank foregår i 1978 er uklart, men den har i al fald mindelser om tidlige Spielbergfilm, særligt i sin opbygning og håndværk. Alt har en mening og et formål.

Nogle gange er det bare tilfredsstillende at se en velsmurt creature feature udspille sig!

6/10★

1
Haj for dig og haj for mig Howling village (2020)

1 kommentar

Henning Andersen

Freudianske analyser af klientens film-valg, med henblik på en personlighedsprofil kunne da ellers være en fest 🙂 Jeg er garanteret selv lige til spændetrøje og restenil, hvis man laver den øvelse (“Eraserhead” og “Den andalusiske hund” i den ene ende, og “Bennys Badekar” og “Rejsen til Melonia” i den anden = skingrende skrig og skrål, hele vejen til “sikringen”).

Af samme grund er mit besyveventuelt ikke alt for troværdigt, men ikke desto mindre er det min generelle oplevelse (uden at have lavet etkomplet “survey”), at de seneste års (make that 10 years) “udladninger” indenfor de fantastiske genrer netop har fokuseret ret meget på det begravede, det underjordiske, det hemmeligholdte, der venter på – og har grund til – at hævne sig på dem, der tilsyneladende uskyldigt, kommer på sporet af “sandheden”.
Jeg ved ikke om jeg har ret (som sagt), og selvom “man” ikke er freudianer, ligger der ikke desto mindre åbenlyse freudianske symboler “all the way” i disse films og bøger. Hvilket ikke hænger sammen med en sagesløs kigger eller læser, men med måden instruktør og/eller forfatter har skruet lortet sammen på.
Af bitter erfaring ved jeg, at psykoanalysen står i høj kurs i nutiden, udfra den geniale betragtning at “vi har jo ikke noget bedre!” (citat: 3 forskellige undervisere på UCL).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.