Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine

Deadpool og wolverine. Jeg var inde at se den sammen med en flok kammerater. Den er flot og sjov, men mangler klart en følelsesmæssig kerne.

Plottet? Well, for at citere Doctor Who  “A big ball of wibbly wobbly, timey wimey stuff”. Men kort sagt handler det om at få Deadpool & X-Mændene ind i Marvel Universet. Deres in-universe begrundelse er, at da Wolverine døde i Logan, så mistede Fox universet sin Ankerperson, og derfor vil universet langsomt visne væk.

Det er en flot indpakket superhelte film, den er sjov og spas, men der er aldrig noget på spil. Altså jo bevares, der er en superslem skurk med britisk accent, som vil ødelægge multiverset. Men det føles aldrig vigtigt. På et tidspunkt op mod slutningen kan vi se en graf over universets holdbarhed, og hvor tæt skurken er på at ødelægge det. “Hull Integrity at 39% Captain!”. Det er ikke spændende i Star Trek og det virker heller ikke imponerende her.

Der er en million cameos med, og selvom det er sjovt og cool, så fylder de også meget.  
Dafne Keen, Jon Favreau, Jennifer Garner, Wesley Snipes, Channing Tatum, Chris Evans, Henry Cavill, Wunmi Mosaku, Aaron Stanford, Tyler Mane, Aaron W Reed, Gordon Reynolds, Peggy the Dog (Englands grimmeste hund), James Reynolds, Blake Lively, Inez Reynolds, Nathan Fillion, Matthew McConaughey, Olin Reynolds, Jason Flemyng, Kelly Hu, Ray Park samt Wrexham fodboldspillerne Paul Mullin og Ollie Palmeras

Filmens centrale følelsesmæssige kerne og det eneste der føles ægte, kommer først da rulleteksterne ruller. Vi ser en masse klip fra de forskellige Fox X-Men film, og siger på den måde farvel til Fox X-filmuniverset.

Jeg gav den 7 på IMDB men ville egentligt have givet den 6,5. Den har fået 8,3 men det synes jeg ikke den har fortjent. Jeg var rigtigt glade for de to andre Deadpool film, og synes de virkede som andet end blot gak og gøgl, sådan har jeg det ikke rigtigt med den her.

4
uddrag af appendix “Mig og dyrene” i Henning Andersens selvbiografi (ikke udgivet) Djævlen i husalteret: “Late night with the devil” og andre nedslag i talkshow-horror

4 kommentarer

@simon (Jeg ved ikke hvem 2/3 dele af de mennesker er 😀 og måske er det netop derfor jeg indimellem underholdes vildt af superheltefilm og andre gange bare synes alt er en stor lukket fest. …Og larm og hurtige bevægelser. Men! Jeg vil tage mine støjdæmpende høretelefoner på og se den her i bio!)

De fleste er dem er fra de tidligere Fox film, så det er meget fedt at se folk, man godt kunne lide i de andre film. Og selvfølgelig alle Ryan Reynolds og Blake Livelys børn. Men jeg lover dig, der er tjubang for alle pengene, det er ret fedt – og så er det virkelig englands grimmeste hund.

Henning Andersen

Supersnakkerne ovre på Nummer 9s – hvad? – “platform”? har lige haft en yderst entusiastisk og begejstret gennemgang af merbemeldte film. Hvis det sku’ være –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.