The legend of the 7 golden vampires (1974)

The legend of the 7 golden vampires (1974)

TMDb

Professor Van Helsings vampyrjagt bliver opsøgt af kinesiske søskende, som søger hans hjælp med at redde deres landsby. Ingen af dem ved dog, at de gyldne vampyrers leder er …Dracula selv i forklædning!

I sin sidste tørn som Van Helsing gør Cushing hvad han kan for at redde landsbyen (og filmen) fra vampyrerne og deres skelethær af trippende døde. Det er mere Indiana Jones end Dracula, men hvem klager?

Samarbejdet mellem Hammer Films og Shaw Bros. kunne bestemt være mere interessant end filmen egentlig er. Kung fu-kæmpende vampyrer er vel et vindende koncept! Fra starten mærkes Christopher Lees fravær som Dracula, og John Forbes-Robertson kan slet ikke fylde hans sko i rollen. Til gengæld er han med i cirka fem minutter sammenlagt.

Filmens styrke er dog scenografierne, og især den ofte psykedeliske lys- og farvesætning, som minder om giallo-instruktører som Bava og Argento.

6.5/10★

2
The second coming (2003) Talk to me (2023)

2 kommentarer

Avatar photo

Med det oplæg burde man ikke håbe mindre! Men den er absolut værd at se for de vilde farver, den aparte kombo af europæiske og kinesiske vampyrmyter, og for den aldrende Cushing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.