Ambrose Bierce: Terror by Night

Ambrose Bierce: Terror by Night

Terror By NightNATTERÆDSLER. Det var nærmest ved et tilfælde jeg stødte på denne bog. En opsamling af mesteren Ambrose Bierce’s bedste noveller. Den indeholder bl.a. klassikere som “An Occurrence at Owl Creek Bridge” og “The Moonlit Road”, og en der er blevet en af mine yndlingsfortællinger “An Inhabitant af Carcosa”.

Ambrose Bierce specialicerede sig i korte historier, og denne opsamling fungere perfekt som en “jeg læser lige en historie inden jeg skal sove”-bog. Ikke alle historierne er lige uhyggelige, men det er en af de få bøger, der har fået mig til at kigge mig om i værelset, for at sikre mig at ingen lå på lur.

Ambrose Bierce er nok mest kendt for hans “The Cynic’s Word Book”, eller mere mundret ” The Devil’s Dictionary”. Dette værk og andre vidner om Bierce’s dybe ironi og galgenhumor. Slår man eksempelvis op under “Love” får man denne forklaring: “a temporary insanity curable by marriage”. Denne form for humor går i visse fortællinger igen i opsamlingen, og er et af Bierce’s varemærker.

Bierce skal også have været en af H. P. Lovecrafts store inspirationskilder. Derfor synes man også et stilen virker bekendt når man begynder at læse. Man finder dog hurtigt ud af at der er tale om den specielle Bierce-stil.

En god opsamling der er garant for nogle gedigne horrorfortællinger.

0
Tom Schiøtte: Grif Hans Rodionoff: Lovecraft

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.