Hans Rodionoff: Lovecraft

Hans Rodionoff: Lovecraft

LovecraftLOVECRAFTS VIRKELIGHED. Denne “grafiske roman” er tilegnet Lovecraft og hans liv. Dermed ikke sagt at den ligefrem er biografisk – for det er den ikke, kun på visse punkter.

I stedet for at fokusere på det trivielle og kedelige, vælger Rodinoff og co. at fokusere på det mere interessante. Derfor er det også den formodede sindssygdom som H.P. Lovecraft (muligvis) led af, der kommer i centrum. Der er derfor lagt stor vægt på spillet mellem fantasi og virkelighed – en ting som Lovecraft selv yndede at kaste sig over. Derfor er tegneserien også tro, måske ikke så meget mod det der faktisk skete, men imod ånden fra Lovecraft. Derfor giver novellen et måske mere sandfærdigt billede af Lovecraft som person.

Grafisk set er Lovecraft en nydelse i sig selv. Tegningerne er rigtigt flotte, og der er gode effektet i forhold til drøm og virkelighed – når virkeligheden bliver udflydende, gør tegningerne det også. Helt klart en læsning værdig.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Horrorsiden

H. P. Lovecraft på fantastisklitteratur.dk

0
Ambrose Bierce: Terror by Night Neil Gaiman: The Last Temptation

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.