Jeph Loeb: Superman – De fire årstider

Jeph Loeb: Superman – De fire årstider

FORFRA IGEN. Jeph Loeb og Tim Sale er et stærkt makkerpar når det kommer til tegneserier. De har udover denne udgivelse også skabt en del Batman historier – blandt andet “The Long Halloween“, der også er anmeldt her på siden. Men er det et godt makkerskab, eller trænger de til fornyelse?

I “Superman: De fire årstider” tager Loeb og Sale livtag med superheltegenrens grand-old-man. I stedet for at bygge videre på en allerede eksisterende historierække, tager Loeb og Sale og med til begyndelsen. Vi begynder dog ikke med et meteornedslag, men med en ældre Hr. Kent og sønnike (Clark) i marken. Tiden er kommet hvor Clark Kent skal overveje hvad livet skal indeholde efter high school. Med et ligger fremtiden for hans fødder og fortiden er blot minder. Men kan man slippe sin fødeby uden problemer, eller bevarer man altid en eller anden form for binding til den?

“De fire årstider” er i det hele taget præget af meget eksistentielle spørgsmål. Hvem er vi, hvor skal vi hen, hvordan skal vi opføre os, hvad er rigtigt og hvad er forkert. Det er meget tunge diskussioner som imidlertid bliver diskuteret på en meget medrivende måde. Man behøver selvfølgelig ikke tænke dybt over tegnesereien, men den bliver kun bedre af det. Derudover præsenterer historien også kampen mellem Lex Luthor og Superman på en måde som man (jeg er i al fald ikke) ikke er vant til. Kampen står aldrig direkte mellem de to, men det er altid dem der kæmper – nysgerrig? Så læs tegneserien.

Tim Sales tegninger understreger historien godt. Den barnagtige og naive streg, understreger Clark Kent – superman, som uprøvet og følsom. Det er også en rejse tilbage til en simplere tid. Superman er tegnet på en måde som man ville have gjort det for en del år siden, men det understreger blandt andet figurens – og tegneseriens temaer, som noget tidløst. Superman er ofte opfyldt af moralske skrupler. Løsningerne er som oftest mange, men kun ganske få kan siges at være rigtige. Da Clark Kent lever i en verden hvor enhver er sig selv nærmest, er han et unikum – en anomali, som der ikke er plads til. Med sine tegninger uderstreger Sale dette, ved at gøre Clark Kent til en kæmpe af en mand, som tegneserieuniversets medlemmer ikke identificerer som superman i løbet af meget kort tid.

“Superman: De fire årstider”, er en ganske god, måske ligefrem fremragende, genfortælling af den klassiske superman-myte. Selvom den ikke bringer ret meget nyt i forhold til historiens udvikling, så stiller den en række interessante spørgsmål i forhold til blandt andet Clark Kents motivation for altid at bruge sine kræfter til noget godt. Jeg kan kun anbefale albummet til kendere såvel som folk der aldrig har læst om superhelte før.

0
Sam Mills: Blackout Fabulasterne, redigeret af Erwin Neutzsky-Wulff

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.