Overraskelse to the max

Overraskelse to the max

Jeg har en tendens til at læse tegneserier på toilettet. Nogle tegneserier er bedre end andre til toiletlæsning. Dilbert og Akira er rigtig gode, Sandman er pænt ringe. Problemet med Sandman er at den er alt for teksttung, til at fungere godt til et par minutter i ensomhed på tronen.

Så derfor læste jeg Sandman i sofaen og nød hvert sekund. Det er en fabelagtig tegneserie, men også ofte lidt uigennemskuelig. Spørgsmål som f.eks. “Hvad foregår der, hvorfor ender den som den gør og hvad handler den egentlig om” trænger sig på. I en søgning på forklaringer, kastede jeg mig over Wiki siden, for at se om andre fans havde kommet med fine fortolkninger der kunne kaste lys over serien. Og det var der, at jeg blev overordentligt overrasket.

Det viste sig at karakteren Lucifer, fra Fox showet Lucifer, der ikke blot er underverdenens hersker, ærkedæmon og god til at spille klaver – og som hjælper politiet med at opklare mysterier i sin fritid… er basseret på Sandmans Lucifer. Også dæmon, underverdenens hersker og god til at spille klaver… men som på ingen måde hjælper nogen med at opklare noget som helst.

Serien Lucifer er ganske spas og underholdende, men heller ikke mere end det. Den virker som et afsnit af en CSI serie. Den mangler bid. Det kunne have været interessant, hvis tv producerne havde turdet lave en serie, der lå tættere op af tegneserien.

2
Patriotisme-scifihaiku Safe

2 kommentarer

Hvor sært. Jeg kan godt huske, at jeg engang læste, de ville lave en serie over Sandmands Lucifer – men jeg har på intet tidspunkt forbundet det faktum til serien, som jeg da alligevel har set nogle afsnit af. Som du siger: den har slet ikke samme vægt som forlægget, omend den da er ganske spas.
Nåmen, så fik jeg da lyst til at genlæse Sandman 🙂

Simon Aakjær Johannesen

Yeah, den er supercool at genlæse. Lige nu står den på Fables, og derefter så er det planen at kigge på Bone! Fed serie, men da min udgave er en et-binds udgave, så den vil helt sikker heller ikke være god på wc’et 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.