Superkultur-julepodkalenderen: Låge nr. 15
Vi har aldrig lavet et interview i podcasten før, men som udgangspunkt antager vi at det er noget, enhver kan finde ud af… Det sagesløse offer er Mads Sindet Hansen, ophavsmand til dagens musikalske kalendergave.
Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!
Dagens kalendergave
I dag kan vi byde på en originalkomposition, Musikalsk dekonstruktion af 3. søndag i advent, af Mads Sindet Hansen — endnu en gammel gymnasiekammerat, tidligere kaldet “X-Mads”. Da Superkultur-podcasten indhentede kalenderbidrag fra venner, bekendte og familie, var det derfor oplagt at spørge ham, og vi blev ikke skuffede!
De løse links
Voksenpopbandet Ligusterlogik, som Mads spillede i, findes her, på Spotify.
“Vrissen og vittig,” skrev Politiken om bandet. Det er næsten årsag til en æresomtale i Superkultur..
Credits
Indledningstemaet er Glad Rags’ Social Kapital — hele deres usædvanligt lytbare album Wonder Under findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-licens.
Udmarchen er Finis Comoedia af Dee Yan-Key. Hele hans œuvre — 98 albums i skrivende stund — er lagt på FMA under en CC-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens.
Værterne er Janus Andersen, Anna Sejersen Riis og Allan Haverholm.
Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller på Twitter til @superkultur.
4 kommentarer
Carcosa pedal:
https://www.youtube.com/watch?v=2sKuKM9Gp28
Med fare for at overtræde the thin red line of don’t state the obvious: Carcosa!!!
Ambrose Bierce skrev (jo) “An inhabitant of Carcosa”, hvor fortællerens ånd besøger en ældgammel civilisation. Og det lyder somom Janus alluderer til den med sine kommentarer om en dæmon.
Anyways:
P.J. Farmer skrev (jo) “Hadon of ancient Opar” og “Flight from Opar” – og et par andre historier – den suite, der er kommet til at hedde “Khokarsa”-serien (der måske også indeholder “Time’s last gift”?). Og idet den serie foregår for de der 12-15 tusinde år siden, så er vi klart i Conan-tid (Hyperborean), bare geografisk (ikke pornografisk) længere sydpå. Samtidig har “Opar” (jo) affinitet til Edgar (ikke William) Burroughs’ “Tarzan-suite”.
Så lige rundt regnet “seven handshakes away” kommer vi fra Tarzan til Jul – keine hexer …. av, – AAAV, lad vær og slå!!!
Hej Henning, tak for tilføjelsen. Mads sendte faktisk et foto af “kongen i gult” (dvs pedalen), men det kom ikke med i shownoterne.
Det er meget interessant som diverse forfattere stjal/lånte/genbrugte hinandens figur- og stednavne. Der er en temmelig vel etableret Lovecraft/Bloch/Howard-neksus, men diverse Opar-forbindelser er jo … i hvert fald spøjs?
[…] femte fremførelse af John Cages 4′ 33” er indspillet af Mads Sindet Hansen, på en rask cykeltur gennem Nordskoven ved […]
[…] Mads lavede for et år siden en tolkning af John Cages 4’33” for cykel, men medvirkede allerede i Superkultur-podcastens første julekalender, hvor han dekonstruerede 3. søndag i advent musikalsk. […]