LÆS DEN

LÆS DEN
læsdenlogoreclamgul

Sådan cirka en gang om måneden deler Jeppe og Mads en øl, og snakker om en bog, de har læst.

”Snakker”?

Ligesom andre makkerpar – vi nævner i flæng: Kim Helt&Marvel Morten, ovre på ”Supersnak”, Anders og Jens på ”Scifi snak”, såvel som ”Superkulturs” egne Janus og Allan på ”Superkulturpot-Carsten” – så er også Mads og Jeppe nogle ”snakkere”. Hvilket må siges, at være formålstjenstligt, idet alternativet ville være blot vindens susen i højtalerne. En 4’33’’

Forbinder man derimod ”snak” med ”sludder&vrøvl”, vil man blive positivt overrasket ved gennemlytning af blot et enkelt afsnit af  ”LÆS DEN” (link nederst). Thi d’herrer Nissen og Kamp er i besiddelse af både en ”akademisk pondus”, samt en ”intellektuel fleksibilitet”, der hæver den enkelte episode af ”LÆS DEN” til et niveau over ”anmeldelse”. De gør værket til genstand for en analyse. Og ikke en hvilken som helst analyse, men en analyse, der er perspektiveret ifht holdning, menneskesyn og lateral forståelsesramme (id est: – hvordan kan værket forstås historisk, nutidigt, personligt). Og imellemtiden deler de en øl, hvilket ”denne signatur” (nåja, slap dog af!) kun kan sympatisere med.

LÆS DEN er ikke specifikt et forum, hvori der bliver behandlet ”spekulativ fiktion”. Nixenbixsen – der er alt fra Panduro til Goethe, fra Jack Kerouac til Ursula Le Guin, Fra Mieville til Dalton Trumbo. Ikke desto mindre har LÆS DENs værter et stort, og varmt bankende hjerte, for netop ”det fantastiske” – i gængs, såvel som i todorovsk forstand.

Primært er et nøjere bekendtskab med LÆS DEN dog værd, på grund af værternes entusiasme, engagement og energi. Vi bliver indbudt til en fest bestående ligeligt af mellemjysk sindighed, professionel indsigt og dejligt ædende onde kommentarer, hvor det sig hør og bør.

Med andre ord: – man keder sig ikke, og den største risiko er, at lærer noget. F.eks om holdninger og synspunkter ifht mere eller mindre selvudnævnte ”ikoniske værker” (det er ofte disse, der får den hårdeste medfart hos LÆS DEN, og det er forfriskende).

Hertil kommer et ikke uvæsentligt træk ved LÆS DEN: – hér uddeles hverken, hjerter, stjerner eller kokkehuer. I stedet spørger de to værter hverandre, hvem de henholdsvis ville anbefale pågældende bog. Og svarene på det giver unægtelig en større dybde, end afleveringen af fire oscarer, to bodiller og en halv nobelpris. En opremsning jeg i øvrigt er sikker på, at værterne vil påskønne, idet en sådan ”flabethed” tangerer – om ikke andet eller mere – d’herrers lakoniske tilstedeværelse i podcast-billedet. Hvis man kan sige det sådan.

Jeg kan ikke andet end stærkt anbefale LÆS DEN til alle – ikke mindst alle hér i Superkulturs personalekantine – der kun kan få for lidt af mennesker, der godt gider noget mere, og har andet end fedt og åreknuder på hjertet.

LÆS DEN får PI phinancial glødepæred, herfra.

Link: http://www.xn--lsden-sra.dk/wp/

5
Episode 89 – Det Tynde Øl og The Rise of Skywalker Stephen King – kryds & tværs

5 kommentarer

Avatar photo

Hej Henning, jeg tillod mig at ændre topbilledet til dit indlæg, da det “kæntrede ølglas” er logo for Øl & Ævl-podcasten, som ikke engang omtales i indlægget — selv om konceptet lyder til forveksling som din anbefaling 😉

Tak for tipset om LÆS DEN!

Så kan jeg bedre forstå, at det billede var så bekendt, da jeg så det tidligere.

Det er helt okay! Jeg ku ikke få læsdens logo op og spille, så jeg valgte bare noget, der tangerede. Men naturligvis skal der ikke gås på strandhugst, medmindre det stærkt nødvendigt. Så: – alles klar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.