Neil Gaiman: The Last Temptation

The Last TemptationVAUDEVILLE OG MORDBRAND. Hvad sker der når man bliver presset til at besøge et teater? Hvad sker der, under er forestilling som ikke involverer andre end en selv? Hvad sker der, når teatret så pludselig ikke eksisterer mere – og aldrig har eksisteret? I “The Last Temptation er der tale om en klassik “hovedpersonen bliver jaget af dæmoner” plot, men med et twist. Jeg skal ikke komme ind på hvad twistet er – det skal opleves.

Historien handler om “Steven” der er lidt af en bangebuks (når hans “venner” skal sige det). En dag møder Steven og hans venner en fyr, som inviterer én (og kun én) af dem til at overværer en forestilling i hans teater. Det bliver selvsagt Steven der får den tvivlsomme ære – presset af hans “venner”. Det viser sig hurtigt at der ikke er tale om noget helt almindeligt teater, og at Stevens besøg skal få konsekvenser, han aldrig ville kunne have forudset.

Niel Gaiman har skrevet historien til denne grafiske roman, og Michael Zulli har tegnet. Det er en slagkraftig duo og Zulli’s tegninger understøtter Gaimans historie på den mest fantastiske vis. Ens tanker må uværgeligt ledes hen på gamle stumfilm (f.eks. Nosferatu) og gotiske/victorianske gyserfortællinger (f.eks. i stil med Ambrose Bierce). Der er med andre ord tale om en moderne klassiker.

Jeg kan kun anbefale denne grafiske roman til en sen aften. Den er god som godnatlæsning og vil, med sine ca. 100 sider, ikke tage lang tid at læse.

I ØVRIGT

Denne anmeldelse har tidligere været publiceret på Horrorsiden

Neil Gaiman på fantastisklitteratur.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.