Frank Miller: Batman – Year One

Frank Miller: Batman – Year One

BATMANS OPSTANDELSE. Skulle man gætte på en inspirationskilde til filmen “Batman Begins”, må denne tegneserie af Frank Miller og David Mazzuccelli være et rigtigt godt bud.

“Year One” er fortællingen om hvordan Batman kom til, at blive jagtet lige så meget af politiet, som af skurkene. Derudover er det historien om hvordan Batman og politikommissær James Gordon kom til, at arbejde sammen og hvordan Catwoman fik sin begyndelse.

Som i “Batman – Nattens Ridder Vender Tilbage”, er der i høj grad lagt vægt på de menneskelige aspekter. Pudsigt nok er det faktisk ikke Batmans historie der er interessant i denne fortælling. Faktisk er det politiinspektøren der er i centrum. Vi følger ham fra han kommer til Gotham og indtil han har etableret kontakt til Batman. Det er en interessant og tragisk historie. Den er medrivende og velfortalt.

Problemet med “Batman – Year One” er, at der ikke er noget nyt under solen. Batmans baggrund har altid været helt rigtig – der er ikke noget at fortælle, udover det vi allerede ved. Frank Miller har ikke rigtigt rum til rigtigt at strække ben, og det bliver da heller aldrig en lige så god tegneserie som “Batman – Nattens Ridder Vender Tilbage”.

Når alt kommer til alt, er der mange måder at fortælle historien på. Dette er en af de gode måder. Selvom der ikke er meget plads til at udfolde nye ideer, får Frank Miller alligevel formidlet historien på en ny og meget interessant måde.

Jeg vil helt klart anbefale denne tegneserie.

0
Patrick Rothfuss: Vindens navn Haruki Murakami: Kafka på stranden

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.