Enki Bilal: Sidste Halvleg

sidste halvegFODBOLDENS DØD. I en fjern fremtid møder vi sportsjournalisten Stan Skaveliez. Stan er blevet bedt om at lave en tv-special om “Fodbold-døden”. Det er efterhånden længe siden at fodbolden eksisterede som organiseret sport, og Stan tager og med ud på en nostalgisk rejse igennem fodboldens vigtigste billeder. Vi får indblik i hvordan fodbolden langsomt er blevet overtaget af teknologien, fans og fantikere.

Historien er en interessant fremtidsdystopi. Selvom folk der ikke er interesseret i sport nok ville finde den en smule triviel, ensforming og måske endda kedelig.

Så kan man imidlertid bruge tid på at kigge på billederne. Enki Bilal er en fantastisk tegner. Hans tegninger har en meget karakteristisk streg, som bare er blevet mere udtrykt med årene. Han er eminent til at male fremtidsdystopien på en måde der er troværdig – næsten virkelig. Hans brug af klare farver iblandet det grå og dystre er helt speciel, men det virker og understreger tonen i Patrick Cauvin’s historie.

Jeg ved ikke om man kan kalde det er form for niche-science fiction. Hvis man kan, så er det dét “Sidste Halvleg” er. Der er ikke så meget progressiv historiefortælling, men bare en række stemningsfulde enkeltsituationer. Det er anderledes, men det virker.

Det er den eneste gang Enki Bilal og Patrick Cauvin har arbejdet sammen. Det kunne, efter min mening, sagtens gøre igen. Resultatet er faktisk interessant. Det er nok ikke alle der ville dele denne opfattelse, men jeg kan anbefale at man giver bogen en chance. Måske opdager man, at historie og fodbold slet ikke er så kedeligt endda.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.