Engelhart: Jurassic Park – Raptor Attack

Engelhart: Jurassic Park – Raptor Attack

DINO – HUND ELLER ROVDYR? “Jurassic Park: Raptor Attack”, var en titel jeg stødte på ved en større online boghandel, og som jeg efterfølgende bare MÅTTE eje. Jeg vidste i forvejen ikke ret meget om tegneserier, der foregår omkring Jurassic Park, men har dog læst film-adaptionen fra 1993. Disse fire blade er også fra 1990′erne, og faktisk er de en del af en større serie der hedder “Jurassic Park: Adventures”. Denne serie er efterfølgende blevet delt op i flere underserier bla. “Raptor”, “Raptor Attack” og “Raptors Hijack”.

Jeg var ikke klar over denne underopdeling da jeg erhvervede mig de fire blade i “Raptor Attack”, og man må sige at det faktisk godt kan mærkes. Man kommer ind midt i det hele. Hvert blad starter dog med et lille resume, så man ligesom ved hvor man er, men det er så kortfattet og indforstået, at det ikke er til megen hjælp. Jeg begiber ikke hvordan man har ment at det kunne lade sig gøre at dele “Jurassic Park: Adventures” serien op på denne måde, men det har man altså gjort.

Når den første forvirring har lagt sig, er historien meget ligefrem. Dr. Grant og Dr. Sattler er blevet taget til fange af en Columbiansk narko-baron. Umiddelbart ikke det mest logiske! Sagen er den at de to doktore tog tilbage til Jurassic Park efter at være flygtet i første omgang – dette for at hente raptore sammen med en storvildtjæger. Flyet som dyrene bliver transporteret i, styrter ned i den sydamerikanske jungle – bum – og en narkobaron ser sit snit til at få sig et par nye vagthunde (i.e. raptors).
Og så går den vilde jagt. Dyrene slipper selvsagt fri, altimens Sattler og Grants venner, Dr. Malcom og Muldoon (jo, han døde godtnok i filmen, og i bogen, men nu er han altså i live igen!?!?), sætter jagten ind på de forsvundne raptors og doktorene.

Plottet er ikke særligt fantastisk, og det virker som om det er beregnet til børn – og ikke fans af filmene!! Tegningerne ligner noget fra Spiderman eller Hulk, men farver er meget flotte! Det er en fejl at kalde serien for “Jurassic Park”, for det har intet at gøre med parken. Faktisk her serien så lidt at gøre med både film og roman, at det kunne have været en eller anden b-udgivelse, og ikke, som forside skriger: “the biggest blockbuster ever continues”.

Problemet med serien er ikke plottet eller de semi-gode tegninger, nej. Problemet er at den på ingen måde fanger den stemning der er i filmen (her taler jeg om den første, som er den eneste jeg betragter som kanonisk). Det er et kæmpe problem for bladene – og faktisk for hele franchiset, stemingen er helt forkert, og karakterene er underligt udflydende og kedelige. De eneste to karakterer der bare tilnærmlsesvist bliver defineret i bladene er dr. Malcom (som i forvejen er ret skarpt defineret) og Robert Muldoon. Alt i alt er det nok en bladrække vi kunne have været foruden, men som hardcore JP-fan, så skal jeg også have fat i de seks-syv andre hæfter – det kan ikke være anderledes

1
Ea Philippa: Lotuskabinettet Susan Hill: The Woman in Black

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.