Dennis Jürgensen: Heksens Ansigt

Dennis Jürgensen: Heksens Ansigt

NÆSTEN DET ENDELIGE OPGØR. I det femte bind af Dennis Jürgensens serie om krønikerne fra kvæhl begynder tingene at tage fart. Men er det et transport-bind eller er der tale om en meningsfuld tilføjelse til serien?

 Arnold og Catharina tror sig sikrer for en stund. Men inden længe dukker vampyrtroldene op i byen og så går den vilde jagt. I Kvæhl leder Knusum Kranium stadig efter en udødelighedsdrik og det lader til at lykkes. Selvom vapyrtroldene er noget så inkompetente og kæmper med at skaffe de nødvendige ingredienser, lader det til at gå op i højere enhed. Altimens forsøger kongen i Cinnober at udvide hans magt vha. en hård indsats overfor varulveproblemet. Men hans hofsnog har sine helt egne planer. Forholdet mellem Sylegård og Cinnober lader til at nå et nyt lavpunkt, og det kommer da også til åben kamp mellem de to.

Bogen er, som alle de andre i serien, velfortalt. Stilen er helt typisk Jürgensen. Han er formidabel udi sjove optrin og har efterhånden perfektioneret balancen mellem bandeord og sjov. Der er ikke mange sider hvor vampyrtroldene ikke bander og svovler sig deres vej igennem livet. Det er faktisk uendeligt morsomt og skubber til grænserne for kreativt sprogbrug. Karakterudviklingen i dette bind er også interessant. En del af de faste karakterer gennemgår nogle ret drastiske forandringer, og det er med til at gøre bindet ekstra interessant.

Men ikke en anmeldelse af “Heksens Ansigt” uden at nævne dens forside. Som nævnt i en tidligere anmeldelse, så bruger jeg de gamle forsider til anmeldelserne. Dette skyldes ikke at de nye ikke er gode eller tilgængelige, men kun det faktum at de gamle er bedre. Især forsiden på dette bind er helt fantastisk. Stemningen er helt i top og den fanger ummiddelbart og virkningsfuldt essensen af historien. Det er, efter min mening, den bedste forside i serien idet den, uden at virke alt for påtrængende, alligevel gør én nysgerrig.

Jeg kan kun anbefale dette sjette bind i serien, men vil påpege at det ikke giver ret meget mening at læse det, førend man har læst de fire forudgående. Så herfra er der bare at sige: “God læselyst”.

0
Jonas Wilmann: Mutagen Will Eisner: Dropsie Avenue

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.