Schrödingers os

Jeg læser en del science fiction og har gjort det siden barnsben, så jeg er stort set hjernevasket til at synes, at videnskabsfolk er nogle gæve folk, der bravt skærer et hul i uvidenhedens jungle og skridt for skridt bringer os nærmere en utopisk fremtid. Nogle gange på bekostning af et og andet og en og anden, men the needs of the many outweigh the needs of the one or the few, som vi alle ved. Men nogle gange… nogle gange, for fanden. Nogle gange kunne man godt få den mistanke, at de samles og laver væddemål om, hvor vidt de kan går, før vi alle opdager, at de er onde, alle som én.

“Du ved, forkølelse, hvordan kan vi gøre det værre?”

“Jeg ved det, kvantefysik!”

Denne artikel er fra 2009, og jeg er ret overbevist om, at den betyder én af to ting: enten befinder vi os alle sammen i en superposition, som blot venter på, at nogen skal registrere den, eller også findes der et sted en kasse med en forkølelsesvirus i superposition, der kan beskrives om Greebo i Lords and Ladies:

Greebo had spent an irritating two minutes in that box. Technically, a cat locked in a box may be alive or it may be dead. You never know until you look. In fact, the mere act of opening the box will determine the state of the cat, although in this case there were three determinate states the cat could be in: these being Alive, Dead, and Bloody Furious.

Shawn dived sideways as Greebo went off like a Claymore mine.

“Don’t worry about him,” said Magrat dreamily, as the elf flailed at the maddened cat. “He’s just a big softy.”

0
Ægte 90’er nostalgi! Scifihaiku

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.