Ugens interessante: Gamle venner & Passagen

Ugens interessante: Gamle venner & Passagen

Hvis man følger foreningen Fantastiks Himmelskibet, vil man være stødt på listen med ny fantastik på dansk. Det er undertegnede, der leverer den – jeg har en forkærlighed for litteratur udgivet på dansk, så selv om min læsning af den er noget omskiftelig, forsøger jeg at følge med i, hvad der udkommer. Og fremover vil jeg forsøge her på siden at supplere listen med min helt egen idiosynkratiske “Ugens interessante”.

Elevatorpitchen: jeg vil forsøge hver uge at udpege den udgivelse, jeg finder mest interessant – udpeget efter de luftige kriterier “den kunne jeg godt finde på at læse”. Ugen følger ikke udgivelsestidspunktet, men optagelse i Dansk Bogfortegnelse, for det er den letteste måde at sikre en nogenlunde dækning. Og fordi bibliotekar.

Og som en god start vil jeg snyde og komme med to titler – jeg har nemlig været bagud med mit listeri.

Gamle venner

Endda lidt ekstra snyd, for Aske Munk-Jørgensens horrorroman har jeg allerede læst, så der skulle gerne komme en anmeldelse i løbet af nogle dage. Dansk horror retter sig ofte mod yngre læsere, men Munk-Jørgensen holder sig ikke tilbage fra at være en voksenroman, så thumbs up til det.

En sommerdag tager Mike på udflugt med sin ven i skovene omkring Aarhus. De to drenge vil undersøge det gamle hus, hvis ejer hængte sig. Det bliver en dag, der ændrer deres liv.

Mange år senere har Mike fået både villa, kæreste og barn, men sommerdagens hændelser kalder på ham. Han må tilbage ad stier, han har betrådt før, for at se både sig selv og gamle venner i øjnene.

Forfatteren har skrevet lidt om den her.

Passagen

Den her fik mig næsten til at hoppe i stolen, for ingen havde fortalt mig, at Simon Stålenhag er udkommet på dansk.

Den behøver jeg ikke se så meget om, for et billeder siger mere end tusind ord, og bogen er fyldt med billeder – som du også kan se nogle af i denne video (sammenlagt må det blive til en masse ord):

1
Fantastiske interviews Episode 59 Randers Bryghus Ambassadør og Parlamentarisme

1 kommentar

Jeg tjekkede lige Stålenhags hjemmeside – apokalyptiske akvareller med virtuelle pensler! Det tror jeg sgu’ ikke engang jegselv ku lave 🙂

Nåmmen, hvad der slog mig: – i The Electric State (eller det i ….. ?) er der ret mange henvisnnger til amerikanske firmaers logo-figurer. Men så opdagede jeg sgu en heftig én, der var en robotificering af “Murren” fra Tove Janssons fristelser, og den havde godt nok fået ben at gå på. Så det er måske ikke så vanskeligt, at afkode ærindet som Stålenhag er ude i. Hvilket har min fulde sympati. så tak for en “reminder” om ham – og det må vel være på Himmelskibet jeg først stiftede bekendtskab med ham. Så det er OGSÅ din skyld 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.