Ugens interessante: Coyote Lovecraft

Ugens interessante: Coyote Lovecraft

Denne uges udvalgte bog bliver til to, fordi jeg sprang sidste uge over (grundet ferie). Og derudover bliver det en lovsang af DreamLitt, for forlaget har sat sig hårdt på begge pladser.

For det første er sidste del af deres Lovecraft-udgivelse kommet på banen, med titlen “Bag søvnens vægge: Fortæller 1905-1925”. Og endelig en ordentlig oversættelse af de klassiske fortællinger betyder næsten en selvsagt plads på listen her.

Forlagets omtale:

Dette bind indleder Lovecrafts forfatterskab og præsenterer hans samlede fortællinger fra debuten i 1905 og frem til forfatterskabets afgørende midterperiode fra 1926-1928, der tidligere er blevet udgivet i bindet ‘Cthulhu kalder’. I nærværende bind findes flere af de tekster, der er med til at forme de senere så udviklede mytologier, der blev Lovecrafts urovækkende arv til verden, side om side med etuder og skitser. Samtidig er der blevet plads til Lovecrafts vidtberømte essay ‘Overnaturlig Rædsel i Litteraturen’, et væsentligt bidrag i faglitteraturen om horrorgenren.

Nummer to på listen er en af de der bøger, som jeg kredset i udkanten af min bevidsthed gennem mange år (som en litterært og overfyldt Oort-sky), nemlig Allen M. Steeles science fiction-roman Coyote. Første bind i en trilogi og tilsyneladende god gedigen sf af en type, vi alt for sjældent ser på dansk.

Til gengæld skal DreamLitt have lidt slag for den mildest talt uinspirerende forside.

Forlagets omtale:

46 lysår fra Jorden har astronomer opdaget en, formodet, beboelig måne – Coyote – i kredsløb om en gaskæmpe. Amerikas Forenede Republiks totalitære regering ser en mulighed for at skabe sig et historisk monument ved at kolonisere Coyote og sætter nationens økonomi over styr for at konstruere menneskehedens første stjerneskib. Besætningen og kolonisterne er udvalgt blandt Frihedspartiets mest trofaste medlemmer, dog har skibets kaptajn andre planer. Men er det overhovedet muligt at kapre et stærkt bevogtet rumskib? Og kan utrænede kolonister overleve i en ukendt vildmark, så langt fra resten af menneskeheden, at den lige så godt kunne være ikkeeksisterende? 

0
Dinoer og slotte i ét! Glædelig spøgelsesdag!

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.