Kosmogoni for begyndere

Kosmogoni for begyndere

På “Læreruddannelsen” kunne jeg have valgt Kristendomskundskab (som vistnok har fået skråstregen/Religion). Eller jeg kunne have valgt Seksualundervisning – et såkaldt “timeløst fag”. Hvilket man – i associationernes mere ekvivokke stunder – må anerkende som passende definition (nudge, nudge, know what I mean – know what I mean?) Men så valgte jeg Historie, fordi det står så pænt til Samfundsfag, i nærmest æstetisk grad.

Æstet med forstørrelsesglas

Men – mææææhn – som min underviser sagde: ” – Man kan ikke undervise i et fag, man ikke ved noget om!” dan! Ta’ den –

Og jeg bilder mig så ind, at jeg ved en hel del om Religion/kristendom, og også noget om seksualitetens viltre vildveje og manifestationer, samt mulige resultater af aktiviteten samt helgarderinger i forhold til uønsket udkomme (nej! det var ikke en joke!)

find sex ens

Nu i forhold til Historiefaget, så har jeg tænkt mig at drive nærmest rovdrift på Claus Deleurans:

Illustrativt eksempel – der er 9 bind

– som på utallige måder konstituerer en alternativ historieforståelse, der lægger op til såvel kontemplation som koncentration, på en i-øjenhøjde-facon. Og Deleuran har ovenikøbet “maget” det således, at “vi” både får Kosmologi (videnskaben om Universets indretning … nåja, ongoing project, bevares!) og Kosmogoni (Skabelsesmyter).

En sådan tilgang – er det lige gået op for mig – kan finde sin modpart, i forhold til undervisningen i “K/R”, med noget illustrativt materiale af ikke helt ny observans, men ikke desto mindre af stor og væsentlig betydning (Hej, Steffen Brandt):

“Han skabte Himlen og Jorden
“Planter og dyr”
“mennesket”

Med hensyn til Jean Effel må I selv google, thi sådan er det i undervisningssituationer (Hæh!) Men jeg kan sige så meget som, at hans – hermed præsenterede – “kosmogoniske værk” sandelig findes på dansk.

Jep
Seksualitetsundervisning?

Begge er fornemt fordanskede af Halfdan Rasmussen, men ikke alle illustrationer til Jean Effels tolkning af den kristne skabelsesberetning er med. De øvrige må man finde på …. – ja, hvor man nu plejer at trykke “enter”, ikk’da?

Jeg siger bare, at kommer “vi” igennem de betydningsbærende lag i de to bøger, gennem et års K/R-undervisning, så vil resultatet være en klassefuld uregerligheder, der vil stille spørgsmål til ALT. Og det er dér, det hele starter.

Antoine de Saint-Exupery – Any?
0
Episode 202 – Easy Rider og Detailhandlens Genvordigheder The devil’s hour (2022)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.