Filmappetizer: What Ever Happened to Baby Jane Ugens interessante: Coyote Lovecraft

3 kommentarer

Hej Jakob (denne gang skrev jeg rigtigt)

Fan-ta-stisk! I enhver forstand. Batman som vagt i katakomberne – ja hvorfor ikke? Og der er sådan lidt Dinotopia i middelalderen over det.
Men så fik jo associationer, og så bliver det (ligesom når HR-ledere og chefer i det hele taget har tid til at få “visioner”) farligt for mine medmennesker. In hoc casu består “det farlige” mest i at gøre en kort historie lang:

Nu er det ikke kineserne, der har opfundet “dragen”. Men den har en særlig status i det område af verden. Vel er jeg hverken kineselog (eller kinetolog), så jeg skal ikke kunne afgøre om følgende er korrekt. Ænyvajs:
Henne i så eksotiske lokationer som Gobi-ørkenen, samt visse steder i de der karst-landskaber, man kender fra kinesisk kunst, gjorde sandflugt og erosion, at dinosaurer-knogler blev afdækket “ad naturlig vej” (so to speak). Og det skulle – i hh til anekdoten – være disse forvitrede knogler, der pludseligt dukkede frem, der gav anledning til ideen om drager. Altså en direkte observation af rester af “ukendte” dyr!

Samtidig har det store lands lukkethed (hvadenten af kejsere eller formænd) resulteret i, at det først er for relativ nyligt, at “vi” har fået kendskab til en række ret så aparte dinoer, hvis udseende og morforlogi adskiller sig markant ifht de ikonisk “vestlige”. Og samtidig-samtidig har “lukketheden” også resulteret i spritnye artikler fra kinesiske palæontologer, der angiveligt er Breaking News (for dem), men er “old hat” for os. Meget mærkeligt 🙂

Iøvrigt må sådan et “realm”, som ham dér Ochoa har lavet, koste det meste af en BMW (altså lidt mere end spidsen af en jetjager = 5.875,- kr)

Jakob Emiliussen

Hej Henning

Jeg var bjergtaget af det her! Det var vildt. Min underkæbes tilstand bliver understreget helt vidunderligt, da Anthony er nødt til at sige noget i retning af “and that’s that” for at få mig i gear igen 😀

Min dino-interesse dukker op fra tid til anden og i mine fjerne hukommelseskatakomber, mener jeg at have hørt noget om det du taler om. I al fald ved jeg at Gobi ørkenen har været stedet for bl.a. Roy Chapman Andrews allerede tilbage i 1920’erne! Det mest spetakulære han fandt var vidst nogle dino-æg (jeg ved ikke om han lavede omeletter?!?).

De forskellige resultater fra de samme (typer) knogler er en sjov detalje 😀 Jeg ved ikke om Anthony har haft det in mente da han byggede has Realm!?

Jakob Emiliussen

PS: Og det er interessant at du nævner prisen. Prisen på dioramaer som dette er ikke noget man rigtig taler om i LEGO miljøet. Kun hvis man har sparet så-og-så mange procent på et eller andet. Men ja, noget af en BMW eller det meste af en Toyota Aygo – måske halvanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.