Ugens interessante: Valhalla igen

Ugens interessante: Valhalla igen

Der var kampvalg i udpegningen af ugens interessante fantastik-udgivelse denne uge, for Danielle Steel har udgivet en spøgelsesroman… just kidding – altså om kampvalget, ikke om Danielle okkulte litteræritet.

For i denne uges høst dukkede hyldest-albummet til en klassiker op: Valhalla i nye hænder.

Den store danske tegneserieklassiker Valhalla fylder 40 år i 2019, og det fejres af en lang række danske og internationale tegneserieskabere i et overflødighedshorn af en jubilæumsbog.
 
Fyldt til bristepunktet med underfundige kærlighedserklæringer, humoristiske, satiriske udlægninger og personlige erindringer i tegneserieform om den største danske tegneseriesucces nogen sinde. Samt som noget helt usædvanligt en spritny Valhalla-tegneserie af Henning Kure og Peter Madsen selv.
 
Odin, Thor, Loke, Tjalfe, Røskva, Quark og alle de andre elskede figurer i et Asgård, et Midgård og et Udgård, som man aldrig har set dem før!

Som enhver anden antologi er indholdet selvfølgelig lidt svingende, men der er også glade perler imellem. Og i en tid, hvor nostalgi bliver brugt som en kapitalistisk rambuk, må vi da også nikke anerkendende til den her måske lidt mere “rene” tur med det rosarøde tilbagesynsfilter. Så kan filmatiseringen forsøge at blive den danske MCU, mens vi hygger os med tegneserierne.

0
Da jeg var ung …II Send Superkultur-podcasten dine julehilsner

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.