“Den tyske students æventyr”, af Washington Irving

“Den tyske students æventyr”, af Washington Irving

I dette afsnit af julepodkalenderen byder Janus på en mindre kendt historie fra en af USAs mest elskede knaldromanforfattere!

Dagens spøgelseshistorie er skrevet af Washington Irving, nok bedst kendt for historierne om den hovedløse rytter i Sleepy Hollow og syvsoveren Rip van Winkle.

Download afsnittet her eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Superkultur-podcastens julepodkalender 2020 er produceret i samarbejde med Bondos Bibliotek. Alle tekster og oversættelser er i public domain, og gengives her under en Creative Commons-licens (CC-BY-NC-SA).

Vores intro-speak er bearbejdet fra HF Feilbergs Jul, bd. II. Udtoningsfanfaren er fra en drive-inbiograftrailer.

De ansvarlige er Janus Andersen og Allan Haverholm. Send dem en julehilsen på podcast@superkultur.dk, på twitter @superkultur, eller støv ouijabrættet af og kanaliser deres ektoplasmiske essenser i en horcrux efter dit valg.

1
Grettes saga, del 3: “Grettes overmod” “Julens Løndom”, del 2: Nissen, juletræet og julelyset.

1 kommentar

“Nekrofilodig mit schlagzahne – any?”

Mit første indfald var, at den fortælling sgu’ da var filmatiseret af en made, made mystisk personage ved navn Stellan Rye MED Paul Wegener i en hovedrolle.
Wegener er interessant derhen, at han både instruerede og spillede figuren i stumfilmen “Golem”, fra 19¤#. Men den film jeg tænkte på, viste sig at være “Studenten fra Prag”.

Mit andet indfald – der måske bare hænger sammen med noget med Tyskland ved skiftet fra 1800-tallet til 1900-tallet, var Heines “Et Vintereventyr”, der vist i ogginalen hedder “Deutschland: Ein Wintermärchen” (nej, jeg fik kun 5 i tysk, gammel skala).

men altså –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.