Et sidste nytårsknald i bøssen

Et sidste nytårsknald i bøssen

Superkulturredaktionen har indset, at der ikke rigtig er overskud til regelmæssig podcast længere, så vi runder af med en transmission fra årets julefrokost, for at markere indgangen til det nye år. Godt nytår, alle sammen!

Download her, eller abonnér på podcastens RSS-feed!

Set siden sidst

Omtalt i afsnittet

Kannibalkultur

Ruben Östlund-o-rama

Ti West-tema

Clive Barker-filmatiseringer

The Wicker(man)verse

…og det løse:

Credits

Indledningstemaet er Matt Oakleys The Incredible Shrinking Larry— hele hans album med fiktive firser-TV-temaer findes på Free Music Archive under Creative Commons’ Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens .

Udmarchen er William Henry Harrison High School Fight Song af Steve Combs, fra albummet Riot, som er lagt på FMA under en CC-Attribution-licens.

Værterne er Janus Andersen og Allan Haverholm.

Spørgsmål, kommentarer, og hilsner til det superkulturelle folk kan sendes til podcast@superkultur.dk, eller i kommentarfeltet herunder.

4
Episode 207 – Old Money og Begyndelsens Efterbyrd Russisk Ninja!

4 kommentarer

Henning Andersen siger:

Godt Nytår (hvilket sikkert er en desperat eskapisme, mere end et forfængeligt håb …. man luller sig ind i forestillingen om, at det jo nok ska’ gå altsammen, ikke?)

Jeg kunne nok godt ha’ brugt sådan en “Enlighten Beer” (uanset procenter), da jeg og min hustru – for adskillige år siden – var til et intro-møde om “EnlightenNext” i Århus.
Det var der sgu’ ikke meget Aros over. Til gengæld var det eddermame en spooky oplevelse.
Udgangspunktet for den “bevægelse” (og i parantes: Peter Bastian (af alle!) hoppede på den, få år før sin død) er, at vi mennesker, som produktet af Universets 14 milliarders levetid, er Universets vehikel for at kunne observere sig selv. Hvilket skulle kunne udløse noget “enpowering” hos de mennesker, der indser dette – “tager det til sig”, så at sige.
Det fik vi så lov, at sidde 10 minutter og mastub – …. scusi: – “meditere”! over. And when time was up skal jeg da ellers lige love for, at den samlede forsamling havde undergået en forandring.
Det nærmest føg om ørerne med udsagn a la: “Fantastisk! Men vi må jo beslutte, hvad vi skal bruge de hér kræfter til” (Iron Man); ” Der er så meget energi i det hér, at jeg føler jeg må gøre noget for menneskeheden” (Fru Drusse); “Pludselig har jeg forstået meningen med Kosmos” (Harry Potter).
Fruen og jeg kiggede på hinanden og var nærmest slået i dørken af et eller andet midt imellem fnis og frygt, og vi absenterede os høfligt under påskud af et eller andet – og slap uskadte væk 🙂

“The Dreams in the Witch House” – nåja, hvis ikke man ka’ li’ den, så ka’ man ikke li’ den. Bevares! Det er et pseudo-frit land!
Til gengæld har jeg en fix idé om at to afsnit af “X-files” har grebet deres momentum fra “The Rats In The Walls”: – det ene handler om ham dér, der kan krybe ind og under selv den mindste sprække. Og det andet handler om de dér hill-billies, der er stærkt indavlede – for at sige det mildt.
Og i samme åndedrag vil jeg lige tilføje, at der findes en “fantasy”-roman, der med garanti aldrig vil blive filmatiseret til distribution på Netflix eller Disney Channel: – “Astra og Flondrix” af “Seamus Cullen” (as if). Og det netop på grund af “erotic content”, for ikke at bruge P-ordet. Men jeg ville godt se den 😀

Nu med hensyn til Fon Trier og “Riget” (samt obskure film): – Der findes jo altså “Britannia Hospital” fra 1982 (Lindsay Anderson, I believe?), hvor der også spilles fandango med afhuggede hoveder.

Tilsidst (og kun fordi jeg kan) en “Nytårskwiss”: – hvilke personer i “Huset på Christianshavn” har IKKE en rolle i serien “Matador”?

Kh. Henning Andersen, Boelsmose, Fyn, 1. Januar 2023

Holy shit, Henning. Der fik du os, vi er lige netop sådan en new age-sekt, som Peter Bastian ville falde for! 😀

Tak for anbefalinger, jeg vil særligt holde udkig efter “Britannia Hospital”, som ser tilpas gakket ud 😉

Lise Andreasen siger:

God måde at komme ind i året på.

(muggen korrekser-hat på) Det er ikke sådan Wachowskis, Rowling og Weird Al Yank. udetales. (hat af)

Hvis der er brug for at lytte til en begejstret podcast, efter at have set Speed Racer, så har Tinseltown en sådan episode.

Åh Lise, tak for at du holder os i ørerne med udtalen! Du missede dog f eks, at vi også udtaler “Del Toro” som “Del Toh”. Men så længe du spidser ører efter den slags glider vores faktuelle fejl og stædige påstande under radaren, så vi krydser det af som et win 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.