The northman (2022)

The northman (2022)

TMDb

Bersærkeren Amleth rejser til Island for at hævne sin fars død og redde sin mor fra onklen Fjölnir. Megen magi og blodige kampe kommer ham i vejen.

Jeg er ret sikker på at Amleths vovemod og kampdåd i filmen ikke stammer fra lige dén saga — eller dé, for der er flere sammenfaldende Amled-forlæg. I al fald én scene minder ret meget om en tilsvarende fra den islandske Grettes Saga, som jeg læste uddrag af i Superkultur-podcastens julekalender for tre år siden…

Robert Eggers’ version af sagaen om Amled forsøger at lægge både Shakespeare, Saxo og Snorre af sig, og gør i stedet en del for at illudere oldnordisk realisme. Den ballast holder filmen oven vande langt hen ad vejen. Men i det sidste kvarter taber nordmanden pusten og stopper abrupt

7/10★

0
The banishing (2021) White House plumbers (2023)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.