The last voyage of the Demeter (2023)

The last voyage of the Demeter (2023)

TMDb

Man skulle tro, der var en film gemt i det ene kapitel i Dracula, hvor logbogsoptegnelser fortæller hvordan vampyren æder sig gennem et skibs besætning undervejs til England.

Det må Universal Pictures også have ment, og jeg havde set frem til André Øvredals instruktion af det magre oplæg. Her er lyspunkter, særligt skuespillerne gør hvad de kan med den forgæves præmis, og Øvredal er en bedre instruktør end denne film giver indtryk af, se f eks Trolljegeren.

Det er interessant at se en Dracula, som ikke bekymrer sig om at shine sig op som charmerende adelsmand: herude på åbent hav er han rent rovdyr. Og vi får en delvis forklaring på, hvor (en af) hans brude forsvandt hen…

Når den alt for udstrakte film fungerer bedst, virker den dog kun som en skygge af instruktørens langt bedre Autopsy of Jane Doe. Jeg mistænker at filmselskabet har blandet sig for at gøre historien mere spiselig og det potentielle publikum større.

The last voyage of Demeter fungerer ikke særligt godt som film, fordi den netop er grebet ud af en sammenhæng som de fleste kender udfaldet af. Fra første scene ved vi, at hele rollebesætningen dør undervejs, og det meste af Draculas handling siger os at vampyren ikke får sin velfortjente straf her.

På grund af dén meta-amputering, som er uforlignelig med (kommercielle) krav om closure, bliver filmen kun et parentetisk sidequest, bedre opsummeret på to minutter i Coppolas Dracula.

4/10★

0
Teenage mutant ninja turtles (1990) Teenage mutant ninja turtles: Mutant mayhem (2023)

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.