Teenage mutant ninja turtles: Mutant mayhem (2023)

Teenage mutant ninja turtles: Mutant mayhem (2023)

TMDb

Fire brødre vokser op isoleret med en misantropisk forælder, men i mødet med omverden lærer de værdien af sammenhold og menneskelig kontakt.

Jeg bekender at jeg ikke har fulgt med i de skiftende film- og TV-serier med Teenage Mutant Ninja Turtles siden starten af 1990erne. Toeren The secret of the ooze fra ’91 var så fladpandet, at jeg lod franchisen ligge lige siden. Plus, Vanilla Ice var med i den film, så den nedadgående kurs var lagt hårdt.

I mellemtiden har Turtlerne fået mere nuancerede, individuelle karaktertræk end “Michelangelo is a party dude”, og det klæder dem. Også den mere forsonende attitude mellem mutanter er et godt tegn for kommende film 🐢

Den tredje eller fjerde (?) reboot af Turtlefilmene fanger endelig noget af den oprindelige tegneseries visuelle grums og skævhed, fint forenet med den lettere, cartoony stil som gjorde ninjapadderne til en verdensplage for over 30 år siden.

Overraskende underholdende genstart!

6/10★

2
The last voyage of the Demeter (2023) Episode 239 – Mango Mussolini og Randers Ølfestival

2 kommentarer

Henning siger:

Det må have været i 1991-92, at vi var til sådan en (sjælden) familie sammenkomst – idet den (familien! – ikke sammenkomsten) var spredt over 3 kontinenter.
Men ihvertfald: – dén sommereftermiddag fortalte min pseudo-semi-pap-svigermor mig, at der var to hotte trends i USA. Det ene var noget med nogle skildpadder, der var samuraier. Det andet var Kaosteori. Jeg nappede Kaosteorien, eftersom jeg ikke rigtigt kunne se det første for mig. Og så gik der lige et halvt år, så havde min søn helt tjek på de dér Ninja Turtles.
Så på en måde har jeg altid forbundet det ene med det andet – ikke mindst på grund af det lettere kaotiske ved at de fire skjolddyr har navne efter italienske rennæsance-kunstnere. Det er da “for grineren” som de unge siger 🙂

Janus siger:

Bill Everett bliver sat sammen med Stan Lee engang i 60erne for at lave en blind superhelt, og i 2023 er der en kæmpefranchise med 4 actionpadder. Det er da næsten kaosteori 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.