Howl from Beyond the Fog (2019)

Howl from Beyond the Fog (2019)

TMDb

Et enormt reptilvæsen rører sig i tågen, og den unge Eiji opdager en skjult familiehemmelighed. Selvfølgelig er der en sammenhæng mellem de to, men jeg kan dårligt afsløre mere af den 35 minutter korte films handling uden at ødelægge oplevelsen.

For os der voksede op med dukkefilm og -TV er det helt nostalgisk at se denne særegent japanske periode-/fantasyfilm realiseret just med dukker. Men det er ikke Kikkebakke Boligby-teknik, filmen er stemningsfuldt filmet og fotografiske baggrunde lægger endnu et lag af realisme ind, som de udtryksløse dukker kan savne.

Historien trækker både på lokal folketro, slægtstraumer og — selvfølgelig — kaiju-troper. Fristelsen til at vise en kæmpeøgle gå bersærk i modelbyer er for stor for de fleste japanske instruktører, og motivet for dybt rodfæstet… Men på det menneskelige plan har filmen baggrund i historiske fordomme, som Blue eye samurai har behandlet for nyligt. Jeg foretrækker denne kortere og mere effektfulde reference.

7/10★

0
Kill la Kill Antigonish

Ingen kommentarer

Du har 0 nye beskeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.