Fra et krat til Mars – nye udgivelser i februar

Fra et krat til Mars – nye udgivelser i februar

Februar er en dag forsinket på vej ud ad bagdøren, og det er naturligvis tid til at tage et kig på månedens nye titler (som sædvanlig: dem, der er blevet registreret i bibliotekerne i månedens løb). Og af dem fremdrage de stykker, som undertegnede finder interessante. Og der er både klassisk og ny litteratur på listen.

Ryunosuke Akutagawa: I et krat
Det er altid værd at kigge efter, når der kommer en ny titel fra Escho – denne gang i deres Udenlandsk fugl-serie. Her er det tre japanske noveller fra starten af 1900-tallet: Rashõmon, Næsen og I et krat. Og nu tror du nok, at det er Rashōmon, der blev filmatiseret til filmen af samme navn af Akira Kurosawa – men nej: det er faktisk I et krat, det har den ære (med enkelte småting fra Rashõmon).

Sven Holm: Termush, Atlanterhavskysten
Som altid er Superkultur på forkant – her er omtalen af Termush, Atlanterhavskusten fra tidligere. Den er kommet i en flot genudgivelse.

E. F. Benson: Og ikke en fugl synger
Jeg havde overvejet Benson til et fremtidigt nummer af Print overflow, så det er en fornøjelse at se, at 2 Feet Entertainment nu har sendt en samling af hans noveller på gaden, oversat af Christian Aalling. Det er god, klassisk horror, så det er en samling, jeg vil anbefale, selv inden jeg har læst den.

Viggo Bjerring: Hjertets geometri
Fortsættelsen til hans Verdenshjertet – som jeg personligt var lidt ambivalent overfor. Første del elskede jeg, anden del ikke så meget. Her er der tale om en nærfremtids-udgave af Palle alene i verden, hvor hovedpersonen pludselig er Palle – alle andre er frosne. Der har været et par gode indslag i Skønlitteratur på P1 om Verdenshjertet og Hjertets geometri.

Tommi Musturi: Future
Vild, ordløs finsk tegneserie og Baggaardsbaronerne – det lyder som en parring foranlediget af et himmelsk Tinder. Musturi er tidligere udkommet på dansk, og det har været spændende værker.

Deborah Willis: Min kæreste på Mars
Ambers kæreste vil gerne til Mars – og hvilken bedre vej end gennem et realityshow. Nærfremtidsroman om moderne parforhold. Zenias kommentar efter endt læsning: “Der er rigtig mange gode ting i … men også rigtig mange ord!” Men hun sagde også: “Hun kan tydeligvis ikke lide Elon Musk.” Og det er da en anbefaling i sig selv.

3
En ny Christian Haun-bog på trapperne Episode 258 – Herslev Bryghus Økologisk Double IPA og Karakterskalaer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.