Bøger vi læser for tiden

Bøger vi læser for tiden

Lige for tiden er jeg fuld optaget af Flashman serien. Det er en lækker omgang røverhistorier fra 1830’erne og op gennem historien. Vi følger Harry Flashman fra han bliver sparket ud af sin skole grundet seriøs og uanstændig fordrukkenhed, og gennem hans karriere som officer i engelsk tjeneste.

Umiddelbart lyder den som en helt almindelig roman lig Fangen på Zenda, Skatteøen og hvad de nu hedder alle sammen. Men der er en forskel. Flashman er oprindeligt en karakter fra forfatterens Thomas Hughes bog. Han er en bikarakter fra Tom Browns Schooldays, hvor Flashman er en førsteklasses skoleslyngel, der tormenter de yngre drenge, drikker, snyder, svindler og generelt er en rigtig røvbanan.

Da Flashman bliver smidt ud af skolen, og dermed Tom Browns Schooldays, bliver han 100 år senere samlet op af forfatteren George MacDonald Fraser som hovedperson i romanen Flashman. Han er stadig noget af en ubehagelig person, svindler gerne, snyder hellere, han er en kujon der kun nødigt udsætter sig selv for fare, og hellere end gerne udnytter kvinder på det groveste. Han er kort sagt en rigtig antihelt.

Han vil helst bare dendere den derhjemme, horre og drikke, og spendere sin fars penge på alskens fornøjelser. Ulykkeligvis driver hans dårlige karaktersider ham ind i frygtelige situationer, hvor han bliver udsat for forfærdelige episoder, hvor liv og lemmer ofte er i fare.

Jeg har indtil videre læst tre Flashman bøger:

Flashman, Royal Flash og Flash for freedom.

 

2
Scifihaiku [Citation needed]

2 kommentarer

Jeg er faldet i et retro-hul, der har budt på en noget skuffende Gordon R Dickson (som jeg nok vil skrive lidt om i morgen) og nu en Robert Sheckley, der virker ganske spas (og er fra dengang, hvor man kunne skrive en roman på 120 sider). Men jeg får min awesome-kvotient opfyldt af en Ken Macleod, der indledes med et kapitel med titlen “Combat Archaeology”.

Simon Aakjær Johannesen

Ken Macleod er sjov og festlig. Og meget anderledes. Jeg tror ikke jeg ville have holdt af ham som knægt, men nu synes jeg han er ret cool.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.